Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.4 / 10 (8)

Uitvaartverzekering berekenen

Welke uitvaartverzekering past het beste bij jou? Via verschillende opties kun je berekenen welke uitvaartverzekeringen aan jouw wensen voldoen en welke uitvaartverzekeraar het goedkoopste is. lees meer

Uitvaartverzekering berekenen

Je kunt een uitvaartverzekering berekenen om na te gaan hoeveel premie je dit per maand of per jaar zal kosten. Kinderen tot 25 jaar kun je over het algemeen gratis of voordelig meeverzekeren. Vanaf deze leeftijd is het verstandig om zelf een uitvaartverzekering af te sluiten. Je zorgt daarmee voor een goede dekking tegen de kosten van een uitvaart, die gemakkelijk op kunnen lopen vanaf € 10.000 tot nog veel meer. Heb je dit bedrag aan spaargeld niet zomaar staan? Dan draaien je nabestaanden op voor de kosten van de uitvaart, iets dat je kunt voorkomen door een uitvaartverzekering te berekenen en af te sluiten.

Uitvaartverzekering berekenen

Type dekking uitvaartverzekering

Ga bij het berekenen van de uitvaartverzekering allereerst uit van het type dekking waar je gebruik van wenst te maken. Zoek je naar een verzekering die alles voor je nabestaanden uit handen zal nemen en zorgt voor de uitvaart, of wil je een bedrag beschikbaar stellen dat de nabestaanden kunnen gebruiken? Kies in het eerste geval voor een natura uitvaartverzekering, maar in het tweede geval voor een kapitaalverzekering. Op die manier kun je de juiste uitvaartverzekering berekenen en zorgen voor de organisatie van de uitvaart zoals jij die wenst.

Leeftijd en uitvaartverzekering

Je kunt je uitvaartverzekering berekenen in combinatie met je leeftijd, omdat deze van grote invloed is op de premie die je betaalt. Des te jonger je bent, des te lager de premie die je per maand en per jaar gaat betalen uit zal vallen. Dat heeft te maken met het feit dat je dan nog weinig risico loopt te komen te overlijden. Tot je 25ste levensjaar maak je met een uitvaartverzekering gebruik van een risico- of schadepolis, daarna gaat het om een spaarverzekering. We komen allemaal een keer te overlijden, waardoor je op latere leeftijd meer zal betalen voor een nieuwe uitvaartverzekering die je afsluit.

Uitvaartverzekering of zelf sparen

Je kunt online eenvoudig je uitvaartverzekering berekenen, om na te gaan wat je dat in totaal aan premie zal kosten en wat het je aan de andere kant oplevert. Je kunt daarnaast zelf berekenen wat je dient te sparen en wat je dat aan rente op zal leveren. Bereken op die manier het voordeel van een uitvaartverzekering en ga na bij welke uitvaartverzekeraar je de meest scherpe premie betaalt. Op die manier kun je een uitvaartverzekering afsluiten en er zeker van zijn dat je uitvaart plaats zal vinden zoals jij dat wenst.

Nieuws over Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering: waarom is het handig dit af te sluiten?

Je eigen dood is een moeilijk onderwerp. De meeste mensen willen er niet over nadenken of kunnen er niet over praten met bijvoorbeeld een partner. We hebben echter allemaal maar één zekerheid in het leven; op een dag sterven we allemaal. Een uitvaart kost veel geld en het is belangrijk om na te denken over hoe je deze wilt organiseren. Waar hoop je op en hoe zal het zich later uitbetalen? Doe je dat niet, dan kom je voor veel moeilijke keuzes en hoge kosten voor jouw dierbare te staan.

» Lees het volledige bericht
Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering worden de kosten die komen kijken bij een crematie of begrafenis vergoedt. Bijvoorbeeld het werk van de uitvaartverzorger, het rouwdrukwerk, de catering, de kist en de auto die voorop rijdt in de begrafenisstoet.

» Lees het volledige bericht
Uitvaartverzekering: dit moet je weten.

Een uitvaartverzekering is niet verplicht, maar kan wel verstandig zijn om af te sluiten. Vaak neem je een uitvaartverzekering, zodat nabestaanden niet de kosten hoeven te betalen als er weinig spaargeld is.

» Lees het volledige bericht
Uitvaartverzekering

Het liefst denk je er niet aan je eigen uitvaart voor te bereiden, helaas is het wel de realiteit. Daarom is het zeker belangrijk om een uitvaartverzekering af te sluiten, een uitvaart kost namelijk veel geld en het is belangrijk om na te denken hoe je dit wilt regelen. Wat zijn je wensen en hoe moet dit straks betaald worden? Doe je dit niet dan zadel je jouw nabestaanden op met veel moeilijke keuzes en hoge kosten.

» Lees het volledige bericht
Is het verstandig om te besparen op je uitvaartverzekering

Veel mensen denken dat een uitvaartverzekering niet belangrijk is, maar het is wel belangrijk om er een af te sluiten aangezien een uitvaart hoog in de kosten kan oplopen.

» Lees het volledige bericht
Is een uitvaartverzekering nodig?

Je denkt het liefste niet aan het afsluiten van een uitvaartverzekering. Dit is dan ook een van de redenen dat mensen het vergeten of niet doen. Toch is het erg belangrijk om dit toch te doen. De kosten van een crematie of begrafenis kunnen namelijk heel erg oplopen.

» Lees het volledige bericht
Is een levende doodskist wat voor jou?

Natuurlijk wil je liever niet nadenken over je uitvaart. Maar het is onvermijdelijk dat iedereen een keer stil moet staan bij de vraag hoe hij of zij na de dood behandeld wil worden. Voor de liefhebbers van eco en duurzaamheid is er nu een mooie nieuwe optie bij: je kunt begraven worden in een levende doodskist. Loop jij er warm voor?

» Lees het volledige bericht
Coronavirus en de uitvaartbranche

De wereld is in de ban van het coronavirus. Mensen worden geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen voor noodzakelijke dingen als boodschappen naar buiten te gaan. Dit om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

» Lees het volledige bericht
Uitkering uit de uitvaartverzekering is onbelast voor de erfbelasting

Een uitvaartverzekering sluiten we af om de kosten voor de uitvaart te dekken, zodat nabestaanden die kosten zelf niet hoeven te maken.

» Lees het volledige bericht
Kosten voor een graf kunnen flink uiteenlopen

De kosten voor een graf hangen van verschillende factoren af, onder andere waar je woonachtig bent.

» Lees het volledige bericht