Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
10 / 10 (58)

Omrekenen karaat naar microgram

Op deze pagina kun je heel gemakkelijk en snel het aantal karaat (cd) of microgram (mcg) omrekenen. Je hoeft er ook nog eens heel weinig voor te doen! Het enige wat je hoeft te doen is het gewenste aantal karaat of microgram in te vullen in het invoerveld. Stel vervolgens in wat je wilt berekenen en druk dan op de knop ''bereken nu''. Makkelijk toch? lees meer

Vul in hoeveel karaat/microgram je naar microgram/karaat wilt omrekenen.

Omrekenen karaat naar microgram en andersom

Benieuwd hoe je het zelf precies kunt omrekenen? hier wordt het voor je uitgelegd! Om karaat (cd) naar microgram (mcg) om te rekenen, vermenigvuldig dan het aantal karaat met 200.000. Het antwoord wat je krijgt is het aantal microgram.

Of wil je het andersom omrekenen? Dan gaat het op deze manier: het aantal microgram (mcg) delen door 200.000 is het aantal karaat.

Een karaat (afkorting cd) is een massa eenheid. Karaat wordt gebruikt bij edelstenen, zoals Kwarts om de massa aan te tonen. 1 karaat is gelijk aan 0,2 gram.


Microgram is een massa eenheid en staat gelijk aan 0,000001 gram. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om het gewicht van lichte dingen aan te geven, zoals het gewicht van medicijnen.