Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8 / 10 (10)

Toetsingsinkomen berekenen

Wil je je toetsingsinkomen berekenen? Je hebt dit nodig om verschillende toeslagen aan te vragen bij de Belastingdienst, waar de huurtoeslag en de zorgtoeslag goede voorbeelden van zijn. Via de rekenhulp van de Belastingdienst kun je je toetsingsinkomen berekenen. lees meer

Toetsingsinkomen berekenen

Je kunt je toetsingsinkomen berekenen aan de hand van een eerdere aangifte, bijvoorbeeld wanneer je dit vorig jaar hebt gedaan. Je kunt dan het verzamelinkomen gebruiken dat hieruit voorkwam en daarnaast aangeven of je een bijdrage Zvw betaald hebt. Is dit het geval? Dan mag je dit bedrag er van aftrekken, waardoor er een lager toetsingsinkomen ontstaat. Dit is interessant, omdat het er toe kan leiden dat je eerder in aanmerking komt voor de toeslagen die er beschikbaar zijn. Je kunt op het eerste tabblad zelf je toetsingsinkomen berekenen, zodat je een goed beeld krijgt van het inkomen waar de Belastingdienst mee zal rekenen.

Online berekenen

Je kunt je toetsingsinkomen berekenen door gebruik te maken de rekenhulp van de Belastingdienst. We zorgen er op Berekenen.nl graag voor dat je de mogelijkheid hebt om zelf je berekeningen te maken, aan de hand van gegevens die je zelf tot je beschikking hebt of die gemakkelijk kunt vinden op één website. Je kunt je toetsingsinkomen berekenen om de toeslagen aan te vragen, maar je kunt dit daarnaast gebruiken om na te gaan wat je in een bepaald jaar verdiend hebt.