Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
? / 10 (0)

Ons naar milligram omrekenen

Met deze handige tool kun je heel gemakkelijk milligram (mg) en andersom omrekenen! Vul het aantal ons/milligram in het invoerveld in en kies vervolgens wat je wil omrekenen. Druk daarna op de knop die er onder staat en het juiste antwoord wordt super snel voor je berekend! lees meer

Vul in hoeveel ons/milligram je naar milligram/ons wilt omrekenen.

Ons naar milligram en andersom omrekenen

Ben je benieuwd hoe je dit zelf kunt omrekenen? Dan ben je hier goed! De formule van ons naar milligram (mg) gaat als volgt: Het aantal ons vermenigvuldigd met 100.000 is het aantal milligram.

Als je milligram (mg) naar ons wil omrekenen, moet je precies het omgekeerde doen van de formule hierboven. Het aantal milligram gedeeld door 100.000 is namelijk het aantal ons.

Eén milligram (mg) is hetzelfde als 0,001 gram. Milligram wordt gebruikt het gewicht van lichtwegende objecten aan te geven, zoals het gewicht van medicijnen.

Een ons is hetzelfde als hectogram en is ook gelijk aan 100 gram. Ons wordt in veel landen gebruikt maar in sommige landen zit er een andere waarde aan ons. Bijvoorbeeld in het Brits-Amerikaans maatsysteem is het ongeveer 28,35 gram, in Frankrijk is het 30.59 gram en in China is het 50 gram.