Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
? / 10 (0)

Omrekenen ton naar pond

Met deze rekentool kun je in een paar seconden ton (t) naar pond of andersom omrekenen! Vul in het lege invoerveld het aantal ton/pond dat je wilt omrekenen in en kies vervolgens wat je wilt uitrekenen. Als je dat eenmaal gedaan hebt, druk dan op de knop 'bereken nu'. Makkelijk toch! lees meer

Vul in hoeveel ton/pond je naar pond/ton wilt omrekenen.

Omrekenen ton naar pond en andersom

Heb je geen flauw idee hoe je ton (t) naar pond (lb) omrekent? Lees dan verder! De formule gaat als volgt: Het aantal ton x 2.204,62262 = het aantal pond.

De formule van pond (lb) naar ton (t) gaat op deze manier: Het aantal pond ÷ 2.204,62262 = het aantal ton. Het is een aardig lastig getal, dus je kan snel een fout maken. Gebruik daarom onze rekentool voor altijd het correcte antwoord!

Eén ton is hetzelfde als 1.000 kilogram. Ton wordt gebruikt op verkeersborden om een verbod aan te geven voor het inrijden als je totaal gewicht zwaarder is dan het aantal ton dat wordt beschreven op de verkeersbord.

Een pond ( afkorting lbs) is een oude massa eenheid en wordt in buitenland veel gebruikt. Het staat gelijk aan 453,59237 gram. In Nederland is de pond niet wettelijk omschreven hoe zwaar het is. Dus wij gaan uit van de Engelse pond.