Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.3 / 10 (84)

dm3 naar dl omrekenen

Hier kun je gemakkelijk dm³ naar dl en andersom omrekenen! Je vult in het lege tekstvak het aantal dm³/dl dat je wilt omrekenen. Daarna kun je in het menu naast het tekstvak kiezen wat je wilt omrekenen. Klik vervolgens op de knop onder het tekstvak, en onze rekentool rekent voor jou uit wat het correcte antwoord is! lees meer

Vul in hoeveel dm³/dl je naar dl/dm³ wilt omrekenen.

Kubieke decimeter naar deciliter en andersom

Weet jij al hoe je kubieke decimeter (dm³) naar deciliter (dl) zelf omrekent? Als je het toch niet meer helemaal zeker weet, dan heb jij geluk! Wij weten de formule namelijk nog wel. Deze gaat als volgt: Vermenigvuldig het aantal kubieke decimeter met 10, en je krijgt het aantal deciliter.

Als je deciliter naar kubieke decimeter wilt omreken dan doe je het omgekeerde van de formule hierboven. Hier moet je het aantal deciliter delen door 10 om het aantal kubieke decimeter te krijgen.

dm3 naar dl omrekenen

Een deciliter (dl) is een inhoudsmaat en een deciliter is één tiende van één liter. Om een idee te krijgen hoeveel dit nu ongeveer is, kun je denken aan een espresso kopje met koffie, dat is ongeveer 1 deciliter.

Een kubieke decimeter is een inhoudsmaat en heeft de zelfde inhoud als een kubus van 1 decimeter lang, 1 decimeter breed, en 1 decimeter hoog.