Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.7 / 10 (41)

Vakantiegeld berekenen

Wil je het vakantiegeld berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan hoeveel je in 2015 te besteden hebt om een mooie reis te boeken? Je ontvangt het vakantiegeld waarschijnlijk in mei, maar het is voor die tijd natuurlijk al heel aantrekkelijk om de reis te boeken. lees meer

Vul in hoeveel maanden u het afgelopen jaar gewerkt heeft., Er zijn twee berekeningsmethoden. Over het algemeen bepaalt de cao welke berekeningsmethode wordt gehanteerd. De ene methode is berekening van juni van het jaar X tot en met mei van het jaar X + 1. Bij uitbetaling van de vakantietoeslag in mei hebt u de vakantietoeslag dus al volledig 'opgebouwd’. De andere methode is berekening over het kalenderjaar, waarbij u bij uitbetaling van de vakantietoeslag in mei als het ware een voorschot krijgt voor de maanden juni tot en met december. Gaat u na mei met ontslag dan moet u over de maanden van het jaar dat u niet meer in dienst bent van de werkgever de vakantietoeslag terugbetalen.

Vakantiegeld berekenen

Wil je het vakantiegeld 2017 berekenen, om alvast na te gaan om welk extraatje je kunt rekenen voor de zomermaanden? Je kunt dit met onze rekentool berekenen. Je bouwt jaarlijks recht op vakantiegeld op, over de periode 1 juni tot en met 31 mei. Aan de hand van het aantal maanden dat je werkt kun je het vakantiegeld berekenen, dat je werkgever in het voorjaar zal uitkeren. Dat betekent dat je er net voor de zomer de beschikking over hebt.

Vakantiegeld berekenen

Voorbeeld berekening vakantiegeld

Benieuwd naar een voorbeeld berekening van het vakantiegeld, zodat je kunt zien hoe die uitpakt? Stel dat je maandelijks bruto over heel 2017 €1.700 verdient, je ontvangt over dat bedrag dan 8% vakantiegeld. Dat betekent dat je maandelijks €136 vakantiegeld opbouwt, op jaarbasis is dat €1.632. Dit komt bovenop je bruto inkomen, wat betekent dat je daar inkomstenbelasting over betaalt in de tweede schijf. Hier moet dan nog 40,8% inkomstenbelasting van af. Je kunt online het vakantiegeld berekenen op basis van je bruto inkomen, om zelf na te gaan welk bedrag je kunt verwachten.

8% bruto vakantiegeld

Je kunt het bruto vakantiegeld berekenen, op basis van 8% ten opzichte van je bruto inkomen per maand en het percentage aan belasting dat je betaalt. Val je in de hoogste belastingschijf? Dan houd je netto relatief minder over dan wanneer je in de laagste schijf valt. Aan de andere kant loopt het bedrag op basis van een hoger bruto inkomen natuurlijk sneller op. Je kunt online je vakantiegeld 2017 berekenen om na te gaan wat jij voor de komende zomer kunt verwachten, zodat je bijvoorbeeld lekker op vakantie kunt.

Nieuws over Vakantiegeld

De mooiste vakantiebestemmingen

Op zoek naar inspiratie voor je volgende vakantie? Hier vind je een selectie van de mooiste vakantiebestemmingen over de hele wereld. Van paradijselijke stranden tot adembenemende natuurgebieden en bruisende steden: deze bestemmingen hebben het allemaal. Laat je verrassen en droom weg bij de prachtige foto’s en beschrijvingen van deze vakantieparadijzen.

» Lees het volledige bericht
Alles wat je moet weten over vakantiegeld

Met mei opkomst kijken velen uit naar het vakantiegeld dat ze binnenkort ontvangen. Deze extra financiële steun. Is bij uitstek geschikt voor vakanties en andere leuke activiteiten. Wettelijk gezien is een werkgever verplicht om zijn of haar personeel minstens 8% vakantietoeslag uit te keren. Toch zijn er veel vraagstukken rondom dit onderwerp. Waar komt vakantiegeld eigenlijk vandaan? Hoe wordt het belast? Waar gaan vaak dingen mis? En is vakantiegeld ook van toepassing als je ziek bent, in de WW zit of een bijbaan hebt? Wij hebben de antwoorden op deze vragen voor je op een rijtje gezet.

» Lees het volledige bericht
Het vakantiegeld is weer onderweg!

De meeste Nederlanders krijgen deze maand vakantiegeld uitbetaald. Maar je zou graag willen weten of je er recht op hebt en hoeveel je precies krijgt. Wij leggen het je hier uit!

» Lees het volledige bericht
Haal het meeste uit je vakantiegeld

Wat ga jij doen met je vakantiegeld? En weet je eigenlijk wel hoeveel vakantiegeld je gespaard hebt? De beste tips om het meeste uit je vakantiegeld te halen.

» Lees het volledige bericht
Het vakantiegeld komt er weer aan!

De meeste Nederlanders krijgen deze of volgende maand hun vakantiegeld weer uitbetaald. Dat betekent dat we weer leuke kunnen doen tijdens de zomervakantie of eventueel het huis opknappen. Maar hoeveel krijg je precies en hoe werkt vakantiegeld eigenlijk? Wij leggen je het hier uit.

» Lees het volledige bericht
Wat kan ik doen met mijn vakantiegeld

Het vakantiegeld is weer onderweg! Voor veel mensen betekent dat ze gaan investeren in het huis, nieuwe spullen aanschaffen of eventueel op vakantie gaan. Helaas gaat het laatste erg moeilijk op dit moment omdat we nog volop met corona zitten. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt waardoor je toch je vakantiegeld slim kan gebruiken.

» Lees het volledige bericht
Vakantiegeld

De vakantieperiode is weer bijna aangebroken. Vaak betekend dat dat veel mensen er op uit trekken om even weg van huis te zijn en te genieten van hun welverdiende vrije tijd. Deze zomer zal alles een beetje anders zijn door de corona, die nog steeds een rol speelt in de wereld.

» Lees het volledige bericht
Vakantiegeld maar geen vakantie

De zomervakantie is bijna aangebroken in ons land. Veel mensen kiezen er echter voor om het vakantiegeld dit jaar in te zetten voor wat klusjes in huis en wij helpen je met de juiste berekeningen!

» Lees het volledige bericht
Vakantie in eigen land

Door de wereldwijde coronacrisis, zullen er veel vakanties gecanceld of om geboekt worden. In Nederland gaat het relatief goed, de genomen maatregelen worden versoepelt. Dat betekent dat de campings en vakantieparken gewoon open gaan in ons land. Dat zal betekenen dat het overgrote deel van de Nederlanders gewoon veilig in ons eigen landje de vakantie doorbrengt.

» Lees het volledige bericht
Wel of geen vakantiegeld?

In verband met de coronacrisis krijgen maar liefst een half miljoen werknemers geen vakantiegeld dit jaar. De vakbond CNV heeft hiervoor een Meldpunt Vakantiegeld geopend, waar gedupeerde werknemers zich kunnen melden.

» Lees het volledige bericht
Vakantiegeld volgens de Telegaaf een melkkoe voor de overheid

Het vakantiegeld is een fijne bonus voor werkenden. Om de vakantie te betalen of om andere extra’s mee te doen, daar ben je vrij in. Tegelijkertijd is het volgens de Telegraaf een belangrijke melkkoe voor de overheid.

» Lees het volledige bericht
Nu ook vakantiegeld over overwerken: nieuwe regels

Vakantiegeld is altijd een welkome bonus voor werkenden. Die bonus is echter weer een beetje groter geworden. Het vakantiegeld berekenen? Dan mag je daarvoor nu ook overuren meerekenen.

» Lees het volledige bericht
Thuiszorgorganisatie kan vakantiegeld medewerkers niet uitbetalen

Thuiszorgorganisatie Solace uit Twente zit in financieel zwaar weer en slaagt er daardoor niet in om het vakantiegeld voor de medewerkers uit te betalen. Dat is voor hen een grote strop, aangezien een deel van hen daar behoorlijk naar heeft uitgekeken en het geld bovendien goed kan gebruiken.

» Lees het volledige bericht