Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.7 / 10 (39)

Vakantiegeld berekenen

Wil je het vakantiegeld berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan hoeveel je in 2015 te besteden hebt om een mooie reis te boeken? Je ontvangt het vakantiegeld waarschijnlijk in mei, maar het is voor die tijd natuurlijk al heel aantrekkelijk om de reis te boeken. lees meer

Vul in hoeveel maanden u het afgelopen jaar gewerkt heeft., Er zijn twee berekeningsmethoden. Over het algemeen bepaalt de cao welke berekeningsmethode wordt gehanteerd. De ene methode is berekening van juni van het jaar X tot en met mei van het jaar X + 1. Bij uitbetaling van de vakantietoeslag in mei hebt u de vakantietoeslag dus al volledig 'opgebouwd’. De andere methode is berekening over het kalenderjaar, waarbij u bij uitbetaling van de vakantietoeslag in mei als het ware een voorschot krijgt voor de maanden juni tot en met december. Gaat u na mei met ontslag dan moet u over de maanden van het jaar dat u niet meer in dienst bent van de werkgever de vakantietoeslag terugbetalen.

Vakantiegeld berekenen

Wil je het vakantiegeld 2017 berekenen, om alvast na te gaan om welk extraatje je kunt rekenen voor de zomermaanden? Je kunt dit met onze rekentool berekenen. Je bouwt jaarlijks recht op vakantiegeld op, over de periode 1 juni tot en met 31 mei. Aan de hand van het aantal maanden dat je werkt kun je het vakantiegeld berekenen, dat je werkgever in het voorjaar zal uitkeren. Dat betekent dat je er net voor de zomer de beschikking over hebt.

Vakantiegeld berekenen

Voorbeeld berekening vakantiegeld

Benieuwd naar een voorbeeld berekening van het vakantiegeld, zodat je kunt zien hoe die uitpakt? Stel dat je maandelijks bruto over heel 2017 €1.700 verdient, je ontvangt over dat bedrag dan 8% vakantiegeld. Dat betekent dat je maandelijks €136 vakantiegeld opbouwt, op jaarbasis is dat €1.632. Dit komt bovenop je bruto inkomen, wat betekent dat je daar inkomstenbelasting over betaalt in de tweede schijf. Hier moet dan nog 40,8% inkomstenbelasting van af. Je kunt online het vakantiegeld berekenen op basis van je bruto inkomen, om zelf na te gaan welk bedrag je kunt verwachten.

8% bruto vakantiegeld

Je kunt het bruto vakantiegeld berekenen, op basis van 8% ten opzichte van je bruto inkomen per maand en het percentage aan belasting dat je betaalt. Val je in de hoogste belastingschijf? Dan houd je netto relatief minder over dan wanneer je in de laagste schijf valt. Aan de andere kant loopt het bedrag op basis van een hoger bruto inkomen natuurlijk sneller op. Je kunt online je vakantiegeld 2017 berekenen om na te gaan wat jij voor de komende zomer kunt verwachten, zodat je bijvoorbeeld lekker op vakantie kunt.

Nieuws over Vakantiegeld

Vakantiegeld volgens de Telegaaf een melkkoe voor de overheid

Het vakantiegeld is een fijne bonus voor werkenden. Om de vakantie te betalen of om andere extra’s mee te doen, daar ben je vrij in. Tegelijkertijd is het volgens de Telegraaf een belangrijke melkkoe voor de overheid.

» Lees het volledige bericht
Nu ook vakantiegeld over overwerken: nieuwe regels

Vakantiegeld is altijd een welkome bonus voor werkenden. Die bonus is echter weer een beetje groter geworden. Het vakantiegeld berekenen? Dan mag je daarvoor nu ook overuren meerekenen.

» Lees het volledige bericht
Thuiszorgorganisatie kan vakantiegeld medewerkers niet uitbetalen

Thuiszorgorganisatie Solace uit Twente zit in financieel zwaar weer en slaagt er daardoor niet in om het vakantiegeld voor de medewerkers uit te betalen. Dat is voor hen een grote strop, aangezien een deel van hen daar behoorlijk naar heeft uitgekeken en het geld bovendien goed kan gebruiken.

» Lees het volledige bericht