Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.7 / 10 (6)

Kilogram naar hectogram omrekenen

Kom je er niet uit of weet je het antwoord niet zeker? Onze rekentool zal je helpen! Je kunt hier gemakkelijk het aantal kilogram (kg) of hectogram (hg) omrekenen. Vul het aantal kilogram of hectogram in in het invoerveld, stel in wat je precies wilt berekenen, en druk dan op de grote paarse knop. Binnen enkele seconden zal het antwoord in de gewenste eenheid voor jou berekend worden. Heel handig toch! lees meer

Vul in hoeveel kilogram/hectogram je naar hectogram/kilogram wilt omrekenen.

Kilogram (kg) naar hectogram (hg) omrekenen en andersom

De formule van kilogram (kg) naar hectogram (hg) is eigenlijk best makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is het aantal kilogram (kg) te vermenigvuldigen met 10. De uitkomst die je dan krijgt is het aantal hectogram (hg).

Wil je het andersom berekenen? Doe dan het omgekeerde van de formule hierboven! Dit betekent dat je het aantal hectogram (hg) dit keer moet delen door 10 om het aantal kilogram (kg) te krijgekilogram (kg). De afbeelding hieronder laat duidelijk zien wat je precies moet doen. Dus als je het niet goed begrijpt, kijk dan naar de afbeelding! 


Eén gram is gelijk aan 0,001 kilogram. Het woord gram komt van het Latijnse woord gramma. Gram is tot de dag van vandaag de meest gebruikte eenheid voor voedingsetiketten.

Eén hectogram (hg) is hetzelfde als één ons en staat ook gelijk aan 100 gram.