Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.8 / 10 (61)

Lbs naar kg omrekenen

Op deze pagina helpt onze rekentool je bij het omrekenen van het gewenste aantal lbs of kg. Het enige wat je hoeft te doen is het aantal in te vullen in het invoerveld, in te stellen welk van de twee je wilt berekenen en op de knop ''bereken nu'' te drukken! Even wachten... En de rekentool heeft het antwoord al voor je berekend! lees meer

Vul in hoeveel lbs je naar kg wilt omrekenen of hoeveel je van kg naar lbs wilt omrekenen.

Lbs naar kg omrekenen

Lbs en kilogram zijn beiden een eenheid die men gebruikt om massa mee te meten. Deze eenheden zijn beide manieren om een nauwkeurig resultaat te berekenen. Lbs, ook vaker pond genoemd, is de massa-eenheid die voornamelijk voorkomt in Amerika. Kilogram daarentegen wordt gezien als een internationale massa-eenheid. In Nederland gebruikt men altijd de eenheid kilogram om massa te berekenen. Aangezien beide eenheden anders worden berekent, kan het soms verwarrend zijn om te weten wat voor massa er wordt beschreven. Vul in de onderstaande tabel de waarde in die je wenst om te rekenen. Zorg ervoor dat je de juiste massa-eenheden selecteert.

Wat is het verschil tussen pond en kilogram?

Pond en Kilogram zijn de eenheden voor het meten van massa. Pond is een imperiale eenheid om massa te meten, terwijl kilogram de internationale eenheid van massa is. Pond wordt afgekort als lbs, terwijl kilogram als kg. Andere belangrijke eigenschappen van deze twee massa-eenheden zijn het volgende. De afkorting kg verwijst naar kilogram en lbs is de afkorting voor pond. Kilogram is de maatstaf voor massa over de meeste delen in de wereld, terwijl lbs in Amerika en in het Verenigd Koninkrijk wordt gebruikt. De basisregel van deze formules zijn dat 1 kg gelijk staat aan 2,204 lbs en 1 lbs gelijk staat aan 0,453 kg.

Wanneer gebruik je deze massa-eenheden

Lbs en kg worden gebruikt om de massa van een object of een persoon te meten. De groenten die jij in de supermarkt in Nederland koopt worden bijvoorbeeld per kg afgewogen en geprijsd. In andere delen van de wereld, zoals in Amerika, wordt dit in lbs, oftewel ponden, gedaan. Ondanks dat je via deze website binnen enkele seconden lbs naar kg kunt omrekenen of kg naar lbs kunt berekenen, is het altijd handig om te onthouden waar deze  eenheden voor staan om ter plekke snelle berekeningen te maken. Om lbs om te rekenen naar kg, moet je het gegeven cijfer vermenigvuldigen met 0,45359237 kg.

1 lbs = 0,45359237 kg

Tabel lbs kg
Lbs Kg
1 lbs 0,45359237 kg
2 lbs 0,90718474 kg
3 lbs 1.36077711 kg
4 lbs 1.81436948 kg
5 lbs 2.26796185 kg
6 lbs 2.72155422 kg
7 lbs 3.17514659 kg
8 lbs 3.62873896 kg
9 lbs 4.08233133 kg
10 lbs 4.53592370 kg
50 lbs 22.6796185 kg
100 lbs 45.3592370 kg
500 lbs 226.796185 kg


Waar staat lbs voor?

De meeste van onze afkortingen voor meeteenheden zijn vrij eenvoudig. Ze bestaan uit letters van de woorden waar ze voor staan. Kilogram afgekort wordt kg bijvoorbeeld. Dus waarom wordt lbs gebruikt als afkorting voor pond? Lb is een afkorting van het Latijnse woord libra. De oorspronkelijke betekenis van het woord libra was balans of schalen (zoals in het astrologische teken), maar het stond ook voor de oude Romeinse maateenheid libra pondo, wat 'een pond per gewicht' betekent. Het woord pond is in het Engels van het pondo-gedeelte van de libra pondo ontstaan, maar de afkorting komt van de libra. De weegschaal is ook de reden waarom het symbool voor het Britse pond £ is - een L met een streep erdoor.

Wat is kg?

LBS naar kg
Kilogram is de basiseenheid van massa in het metrieke stelsel. Oorspronkelijk werd de kilogram aan het einde van de 18e eeuw gebruikt door een massieve cilinder van platina af te beelden. Het was echter duidelijk dat metingen van de massa van een volume water niet nauwkeurig waren. Het werd in 1889 vervangen door een standaard kilogram, ook een massieve cilinder, met een hoogte gelijk aan de diameter, gemaakt van dezelfde platina soort als de staaf die toen werd gebruikt als de standaard voor het definiëren van de meter. Later werd echter ontdekt dat een prototype alsnog niet accuraat genoeg was. Het was namelijk 50 microgram lichter dan andere voorbeelden die behoorde tot dezelfde aantal kilogram. Om dit verschil op te lossen heeft de General Conference on Weights and Measures (CGPM) later voorgesteld om de kg opnieuw te formuleren. Sindsdien behoort deze tot een fundamentele fysieke constante in plaats van een fysiek artefact.

Wat is massa?

Massa, in de natuurkunde, wordt gebruikt om de fundamentele eigenschappen van materiaal aan te duiden. Het is in feite de weerstand die een lichaam van materie biedt tegen een verandering in zijn snelheid of positie bij het uitoefenen van een kracht. Hoe groter de massa van een lichaam, hoe kleiner de verandering die wordt veroorzaakt door een uitgeoefende kracht. De eenheid van massa in het International System of Units is de kilogram. Dit houdt dus in dat de meest voorkomende massa-eenheid de kg is. Massa en gewicht wordt vaak met elkaar verward.

Het verschil tussen massa en gewicht is dat de massa een maat is voor de hoeveelheid materie in een object, terwijl gewicht een maat is voor het effect van de zwaartekracht op die massa. Met andere woorden, de zwaartekracht zorgt ervoor dat een massa gewicht krijgt. Deze twee worden vaak door elkaar gebruikt. Er zit vrijwel geen verschil in waarden tussen deze twee, maar mocht je dezelfde objecten op de maan vergelijken dan zul je zien dat er een ander resultaat uitkomt. Dit komt omdat de versnelling van zwaartekracht daar anders is dan op onze aarde. Het omrekenen van lbs naar kg kan daarom op deze pagina zowel voor massa als voor gewicht gebruikt worden.