Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.2 / 10 (103)

Leeftijd in weken berekenen

Je bent al snel oud als je jouw leeftijd in weken berekend. Kies hieronder voor weken en je weet direct hoeveel weken oud je bent. De berekening houdt ook rekening met de schrikkeljaren, dus het antwoord is volledig en correct! lees meer

Voorbeeld invoer van datum: 1-9-1985

Je leeftijd in weken

“Hoe oud ben jij?” Grote kans dat je deze vraag al een heel aantal keer in je leven hebt moeten beantwoorden. Op één of andere manier is dan ook afgesproken dat we het antwoord geven in jaren. Maar stel je eens voor hoe leuk de wereld eruit zou zien als we onze leeftijd zouden uitdrukken in weken.

“Hoe oud ben jij nou eigenlijk?” “Oh toevallig dat je het vraagt, ik ben vandaag alweer 2000 weken oud geworden!” “Ach 2000 alweer? Wat vliegt de tijd toch, ik herinner me jou nog toen je pas 400 weken oud was!” Dat zou toch leuk zijn.... Oké, misschien is het een beetje onrealistisch en ingewikkeld, maar het is in ieder geval leuk te weten hoeveel weken, dagen of minuten oud je zelf bent.

Altijd al willen weten hoe oud jij in weken bent? Met deze berekening kun je snel zien wat je leeftijd in weken is. Vier jij vanaf nu ook je 2000e en 3000e week?

Leeftijd in weken berekenen

Nieuws over Je leeftijd in weken

Tips voor het bereiken van een lange levensduur

De exacte leeftijd van de oudste mens ter wereld varieert afhankelijk van de persoon en de tijd. Het Guinness World Records erkent momenteel Kane Tanaka uit Japan als de oudste persoon ter wereld.

» Lees het volledige bericht
Van jaren naar weken: oud-tennisser werd 2.700 weken oud

Als kinderen nog heel klein zijn hebben we het over het aantal weken dat ze oud zijn. Dat wordt daarna een aantal maanden en vervolgens hebben we het alleen nog maar over jaren. Dat voorkomt enorme aantallen weken, maar maakt het ook lastig om in te schatten hoe de omrekening eruit zou zien.

» Lees het volledige bericht