Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
10 / 10 (1)

Pond naar karaat omrekenen

Met deze rekentool kun je in een oogwenk pond (lbs) naar karaat (cd) of andersom omrekenen! Vul in het lege invoerveld het aantal pond/karaat dat je wilt omrekenen in en kies vervolgens wat je wilt uitrekenen. Als je dat eenmaal gedaan hebt, druk dan op de knop 'bereken nu' en het antwoord wordt super snel voor je uitgerekend! lees meer

Vul in hoeveel pond/karaat je naar karaat/pond wilt omrekenen.

Pond naar karaat en andersom omrekenen

Hier wordt de formule uitgelegd achter de rekentool! Als je pond (lbs) naar karaat (cd) wil omrekenen dan gaat het op deze manier: Het aantal pond vermenigvuldigen met 2.267,96 is het aantal karaat.

En als je karaat (cd) naar pond (lbs) wil omrekenen dan doe je het andersom! Namelijk zo: Het aantal karaat delen door 2.267,96 en het antwoord is het aantal pond.

Een pond (afkorting lbs) is een oude massa eenheid en wordt in buitenland veel gebruikt. Het staat gelijk aan 453,59237 gram. In Nederland is de pond niet wettelijk omschreven hoe zwaar het is. Dus wij gaan uit van de Engelse pond.

Een karaat (afkorting cd) is een massa eenheid. Karaat wordt gebruikt bij edelstenen, zoals een kristal om de massa aan te tonen. 1 karaat is gelijk aan 0,2 gram.

Nieuws over Pond naar karaat en andersom omrekenen

Alles wat je moet weten over karaat goud

Karaat goud is een term die vaak wordt gebruikt bij het schrijven van de zuiverheid van goud. Het is een belangrijke factor bij het bepalen van de waarde van goud, omdat het aangeeft hoeveel zuiver goud er in een stuk goud aanwezig is. In deze blog gaan we dieper op het onderwerp ‘wat is karaat goud’ in en hoe het wordt gebruikt bij het bepalen van de waarde van goud.

ยป Lees het volledige bericht