Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9 / 10 (4)

omrekenen ton naar milligram

Vul in de tekst van het aantal ton of milligram en dat kun je kiezen in het menu rechts van de tekstvak. Druk dan op de knop en onze rekentool doet de rest van het werk. lees meer

Vul in hoeveel ton/milligram je naar milligram/ton wilt omrekenen.

ton (t) naar milligram (mg) omrekenen en andersom

Weet je niet hoe je ton (t) naar milligram (mg) omrekent? De formule gaat zoals volgt, het aantal ton vermenigvuldigen met 1.000.000.000 is het aantal milligram. Je kan snel de fout in gaan met zo veel nullen dus gebruikt voor de zekerheid onze rekentool voor altijd het correcte antwoord.

Of wil je milligram (mg) naar ton (t) omrekenen? De formule is het omgekeerde van hierboven, het aantal milligram delen door 1.000.000.000 is aantal ton.

Eén ton is hetzelfde als 1.000 kilogram. Ton wordt bijvoorbeeld gebruikt op verkeersborden om een verbod aan te geven voor het inrijden als je totaal gewicht van je auto of vrachtwagen zwaarder is dan het aantal ton dat wordt aangegeven op de verkeersbord. 

Eén milligram (mg) is hetzelfde als 0,001 gram. Milligram wordt bijvoorbeeld gebruikt om heel lichte dingen te wegen zoals medicijnen.