Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.2 / 10 (24)

ml naar mm3 omrekenen

Hier kun je heel makkelijk ml naar mm³ en andersom omrekenen! Vul eerst in het lege tekstvak het aantal ml/mm³ in dat je wilt omrekenen. Kies daarna via het pijltje wat de waarde is van het ingevulde getal. Klik vervolgens op de knop en onze rekentool rekent het voor je om! lees meer

Vul in hoeveel ml/mm³ je naar mm³/ml wilt omrekenen.

Milliliter naar kubieke millimeter en andersom

Hier kun je lezen hoe je zelf het aantal milliliter (ml) naar kubieke millimeter (mm³) omrekent! De formule werkt zoals volgt; vermenigvuldig het aantal milliliter met 1000 en dan heb je het antwoord in kubieke millimeter.

Als je kubieke millimeter naar milliliter wilt omrekenen dan moet je het aantal kubieke millimeter delen door 1000 om het in milliliter te krijgen.

Een milliliter is één duizendste van een liter en is het zelfde als cm³. Het wordt ook wel afgekort als CC (afkorting in Engels). CC/ml wordt ook gebruikt in de geneeskunde om bijvoorbeeld aan te geven hoeveel bloed er moet worden afgenomen of hoeveel vloeibare medicijn moet worden toegediend.

  
Een kubieke millimeter heeft de zelfde inhoud van een kubus van 1 millimeter lang, 1 millimeter breed, 1 millimeter hoog.