Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9 / 10 (22)

Maximale hypotheek berekenen

Wil je de maximale hypotheek berekenen, bijvoorbeeld omdat je een mooi huis op het oog hebt? Je kunt hiervoor contact opnemen met de bank, maar het is beter om eerst zelf een berekening te maken. Je zorgt er daarmee voor dat je ongeveer weet wat er mogelijk is, zodat je geen onrealistische aanvragen doet. lees meer

Andere bezoekers berekenden ook:

Maximale hypotheek berekenen

Wil je de maximale hypotheek berekenen, bijvoorbeeld omdat je een mooi huis op het oog hebt? Je kunt hiervoor contact opnemen met de bank, maar het is beter om eerst zelf een berekening te maken. Je zorgt er daarmee voor dat je ongeveer weet wat er mogelijk is, zodat je geen onrealistische aanvragen doet.

Inkomsten en uitgaven

Je kunt de maximale hypotheek berekenen aan de hand van je inkomsten en uitgaven. Ga uit van je bruto-inkomen en tel dat van je eventuele partner hierbij op, wanneer jullie van plan zijn om het huis samen te kopen. Houd aan de andere kant rekening met leningen die jullie reeds hebben lopen en trek de volledige oorspronkelijke som van de maximale hypotheek af. De bank zal hetzelfde doen, waardoor je op deze manier een realistische benadering krijgt. 

Kosten van de hypotheek berekenen

Je kunt je maximale hypotheek berekenen, maar bijvoorbeeld ook nagaan welke kosten een bepaalde annuïteit met zich mee zal brengen. Ben je benieuwd welk deel van je inkomen je kwijt zal zijn aan de hypotheek, indien jullie er inderdaad in slagen om alles rond te krijgen en de woning te kopen? Denk vooraf onder andere na over de kosten die jullie in de toekomst verwachten. Je kunt vandaag de dag je maximale hypotheek berekenen, maar je dient er immers 30 jaar lang voor te zorgen dat je de woonlasten kunt blijven betalen.

Nieuws over Maximale hypotheek

Hypotheekrente op hoogste niveau 2022

De gemiddelde rente op hypotheken blijft snel stijgen en heeft het hoogste niveau van dit jaar bereikt, meldt financieel intermediair De Hypotheekshop op donderdag 29 september 2022. Hypotheken met een looptijd van 5 jaar, 10 jaar, 20 jaar en 30 jaar met een vaste looptijd steeg naar 4,28 procent. Daarmee is de oude piek van het begin van de zomer gepasseerd.

» Lees het volledige bericht
Maximale hypotheek berekenen

Wat kan ik lenen als ik een huis wil kopen? Bijna iedereen die een huis wil kopen heeft deze vraag. Wij vertellen waar op gelet wordt.

» Lees het volledige bericht
De belangrijkste wijzigingen rondom een hypotheek

Een nieuw jaar dat betekend veranderingen. Lees hier de grootste veranderingen rondom een hypotheek.

» Lees het volledige bericht
Hoe ver daalt de hypotheekrente?

De hypotheekrente staat al een tijd vrij laag. En de afgelopen week is die rente verder gedaald. Bovendien zou het maar zo kunnen dat die daling doorzet, zij het een klein beetje. Is dit het moment om een hypotheek aan te vragen?

» Lees het volledige bericht
Hypotheek aanvragen stijgt tijdens coronacrisis

Het aantal hypotheekaanvragen stijgt, ondanks de corona crisis. Benieuwd naar wat jij tijdens deze crisis kunt lenen voor je huis? Check onze blog!

» Lees het volledige bericht
In 2021 kost koophuis €25.000 meer

Huizenprijzen blijven stijgen. Hypotheek berekenen op berekenen.nl

» Lees het volledige bericht
Reëel taxatierapport van groot belang bij aanvragen hypotheek

Het taxatierapport werd voorheen vaak afgestemd op de benodigde hypotheek. Dat was prettig voor huizenkopers, maar een doorn in het oog van de banken. Inmiddels zijn de regels aangescherpt. Dat betekent dat taxateurs meer gegevens moeten raadplegen en bij een appartement bijvoorbeeld beter naar de fundering en de VvE moeten kijken.

» Lees het volledige bericht
Banken zullen boeterentes opnieuw berekenen

Banken zullen de boeterentes die ze de afgelopen jaren hebben opgelegd in een aantal gevallen opnieuw moeten berekenen. De rekenmethodes zijn niet altijd eerlijk geweest, waardoor hypotheeknemers in veel gevallen teveel betaalden voor het oversluiten daarvan.

» Lees het volledige bericht
Zelf de hypotheek berekenen en regelen: deels een goed idee

We boeken zelf onze vliegtickets, bestellen boeken eenvoudig online en vergelijken energieleveranciers om het goedkoopste contract af te sluiten. Je kunt bovendien online de maximale hypotheek berekenen en die desgewenst zelfs aanvragen. Is het een goed idee om dit helemaal zelf te doen?

» Lees het volledige bericht
Lage rente op hypotheken: nu vastzetten?

De rente op hypotheken is nog altijd laag, ondanks de recente kleine stijgingen. Is dit daarom het moment om de rente vast te zetten?

» Lees het volledige bericht
Hogere maximale hypotheek voor tweeverdieners

Het kabinet denkt na over een Tijdelijke regeling hypothecair krediet. Die houdt in dat het tweede inkomen voor een hypotheek voor 60% mee mag gaan tellen.

» Lees het volledige bericht
Ex-kankerpatiënten moeten dankzij ‘op maat’ polis weer overlijdensverzekering kunnen afsluiten

Ex-kankerpatiënten hebben grote moeite om een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af te sluiten. TV-programma Kassa stelde dat in mei aan de kaak, inmiddels hebben Independer en Patiëntenvereniging Levenmetkanker een initiatief gelanceerd dat het mogelijk moet maken toch weer een ORV af te sluiten.

» Lees het volledige bericht
Bestaande woningen brengen kosten koper met zich mee

De woningmarkt lijkt langzaam aan te trekken, wat goed nieuw is. Veel starters krijgen echter te maken met de kosten koper op het moment dat ze een woning willen kopen, die ze veelal zelf dienen te financieren.

» Lees het volledige bericht
Maximale hypotheek berekenen zonder vast contract

Wil je de maximale hypotheek berekenen? Dan dien je uit te gaan van het bruto inkomen per jaar dat je ontvangt vanuit een vast contract. Ben je flexwerker of werk je zelfstandig als ZZP’er? Dan gelden er andere regels om te berekenen wat je maximaal kunt lenen. Dat wil zeggen, tot dit moment.

» Lees het volledige bericht
Lager hypotheekbedrag bij NHG beschikbaar

Vanaf 1 juli van dit jaar gelden er strengere regels met betrekking tot de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Het maximale leenbedrag waarbij het mogelijk is om NHG aan te vragen bedraagt voortaan €265.000, in plaats van de €290.000 tot op dat moment.

» Lees het volledige bericht