Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
10 / 10 (1)

Zwangerschapsverlof berekenen

Wil je je zwangerschapsverlof berekenen, zodat je hier rekening mee kunt houden of je de kans hebt dit alvast aan de rest van het team mee te delen? Maak een berekening op basis van de datum waarop je bent uitgerekend, zodat je je hier goed op kunt voorbereiden. lees meer

Vul de datum van de eerste dag van de laatste menstruatie in (dag-maand-jaar).
Er kan sprake zijn van een onregelmatige cyclus, vul in dat geval de gemiddelde lengte van de laatste drie cycli in.

Zwangerschapsverlof berekenen

Aantal weken en arbeidsongeschiktheid

Je kunt je zwangerschapsverlof berekenen door in ieder geval aan te geven wanneer je waarschijnlijk zal bevallen. Ook dit kun je zelf berekenen, al kun je ook gebruik maken van de informatie die de verloskundige je mee kan delen. Daarnaast is het van belang om aan te geven hoeveel weken voor de bevalling je graag gebruik wenst te maken van zwangerschapsverlof. Geef daarnaast aan of er in jouw geval sprake is van arbeidsongeschiktheid voor de aanvang van het verlof. Je kunt hiermee je zwangerschapsverlof berekenen, of in ieder geval zorgen voor een goede indicatie.

 

Verschillende data berekenen

Je kunt hier op Berekenen.nl je zwangerschapsverlof berekenen en er daarmee voor zorgen dat je onder andere weet wanneer je voor het eerst verlof op zal nemen. Vervolgens kun je de bevallingsdatum nemen als een goed uitgangspunt om ook de laatste dag vast te stellen. Geef de verschillende data door aan je team of aan je baas, zodat ook zij weten waar ze aan toe zijn. Je kunt eenvoudig online je zwangerschapsverlof berekenen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Zwangerschapsverlof bij tweelingen en meerlingen

Vanaf 1 april 2016 geldt een nieuwe regeling voor zwangerschapsverlof bij tweelingen en meerlingen. Wanneer je in verwachting bent van een tweeling of meerling dan kan het verlof al ingaan tussen de 10 en 8 weken voor de dag na de uitgerekende datum.

Nieuws over Zwangerschapsverlof

Zelf je zwangerschapsverlof berekenen

Ben je al een tijd lang zwanger en wil je weten wanneer je met zwangerschapsverlof kunt? In Nederland heb je recht op zwangerschapsverlof, waarmee we ervoor zorgen dat je in alle rust kunt bevallen, om een gezond kindje op de wereld te kunnen zetten.

ยป Lees het volledige bericht