Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
10 / 10 (4)

Pond naar ons omrekenen

Met deze rekentool kun je in een paar seconden pond naar ons of andersom omrekenen! Vul in het lege invoerveld het aantal pond/ons dat je wilt omrekenen in en kies vervolgens wat je wilt uitrekenen. Als je dat eenmaal gedaan hebt, druk dan op de knop 'bereken nu' en het antwoord wordt vliegensvlug voor je uitgerekend! lees meer

Vul in hoeveel pond/ons je naar ons/pond wilt omrekenen.

Pond naar ons en andersom omrekenen

Als je zelf pond naar ons wil omrekenen dan gaat het op deze manier. Het aantal pond (lbs) vermenigvuldigen met 4,5359237 is het aantal ons.

En als je ons naar pond wil omrekenen dan doe je de formule andersom. Het aantal ons delen door 4,5359237 is het aantal pond.

Een pond ( afkorting lbs) is een oude massa eenheid en wordt in buitenland veel gebruikt. Het staat gelijk aan 453,59237 gram. In Nederland is de pond niet wettelijk omschreven hoe zwaar het is. Dus wij gaan uit van de Engelse pond.

Een ons is hetzelfde als hectogram en is ook gelijk aan 100 gram. Ons wordt in veel landen gebruikt, maar in sommige landen zit er een andere waarde aan ons. Bijvoorbeeld in het Brits-Amerikaans maatsysteem is het ongeveer 28,35 gram, in Frankrijk is het 30.59 gram en in China is het 50 gram.