Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.2 / 10 (648)

m2 berekenen

Je kunt het aantal m2 berekenen, bijvoorbeeld wanneer je een vloer wilt leggen in een kamer, of wanneer je een bepaal stuk grond op het oog hebt. Je kunt het aantal m2 berekenen door uit te gaan van de lengte en de breedte. lees meer

m2 berekenen

Lengte en breedte

Wil je het aantal m2 berekenen? Ga dan uit van de lengte van een kamer of een stuk land en vermenigvuldig deze met de breedte hiervan. Op het moment dat een kamer 5 meter lang is en 6 meter breed, betekent die een oppervlakte van 30 m2. De kans is echter groot dat de getallen in jouw geval niet zo mooi rond zijn. Je kunt daarom gebruik maken van de handige tool op het eerste tabblad. We zorgen er op Berekenen.nl graag voor dat je het aantal m2 gemakkelijk kunt berekenen. Vul de lengte en de breedte in en tel bijvoorbeeld meerdere kamers en stukken grond bij elkaar op, om tot het totaal te komen. Wil je de inhoud van iets berekenen dan ga je naar de m3 berekening.

Voorbeeld m2 (vierkante meter) berekening

In onderstaande afbeelding is de breedte 2 meter en de lengte 7,5 meter. Om de m2 handmatig te berekenen, vermeningvuldig je de lengte x breedte. In deze afbeelding is de oppervlakte 15m2.

Voorbeeld m2 berekening

Grond en kamers

Je kunt het aantal m2 berekenen wanneer je een vloer wilt leggen in een bepaalde kamer (houd rekening met het snijverlies), maar ook wanneer je een stuk land op het oog hebt en je wilt weten hoeveel dieren je hier op kwijt kunt, of wat je aan opbrengst kunt verwachten. Ga uit van de lengte en de breedte en probeer eventuele hoeken uit de kamer apart te berekenen. Is de kamer 10 x 6 meter groot, min een hoek van 2 x 1 meter? Maak dan twee berekeningen en trek de aantallen van elkaar af. Je kunt dan zelf het aantal m2 berekenen.

TIP: Wil je de lengte x breedte x hoogte (of diepte) berekenen? gebruik dan onze tool: m3 berekenen om de kubieke meters te berekenen.

Nieuws over m2

Grootheden en eenheden

Wat zijn grootheden en eenheden? En wat hebben ze met elkaar te maken? Voor een goed rekeninzicht is dit van belang om te weten. Daarom gaan wij je het uitleggen.

» Lees het volledige bericht
‘Een spin op iedere vierkante meter’

Spinnenhaters zullen het niet leuk vinden, maar specialisten geven aan dat zich op iedere vierkante meter in huis een spin bevindt. Wat dat betreft zou je het aantal vierkante meters van je huis kunnen berekenen om na te gaan hoeveel spinnen zich binnen bevinden.

» Lees het volledige bericht
Zevenaar gaat werken aan 1400 m2 horeca in fashion outlet

Zevenaar heeft een grote fashion outlet en trekt daarmee veel dagjesmensen en anderen die voordelig willen komen winkelen. Door daarnaast te werken aan de ontwikkeling van horeca in het gebied wil de gemeente ervoor zorgen dat de populariteit verder toeneemt.

» Lees het volledige bericht