Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.2 / 10 (385)

Millimeter naar centimeter

Vul in hoeveel millimeter (mm) je naar centimeter (cm) wilt omrekenen of hoeveel je van centimeter naar millimeter wilt omrekenen.

Millimeter naar centimeter

MILLIMETER NAAR CENTIMETER

De lengte eenheden millimeter en centimeter gebruiken we allemaal dagelijks. Zo zijn deze twee lengtes te vinden op via je telefoon, rolmaat, meetlint en alle andere meetinstrumenten die wij allemaal wel eens gebruiken. Via onze tool heb je dan ook de mogelijkheid om millimeters om te zetten naar centimeters. Zo voorkom je dat je het verkeerde bureau of bed koopt. Want geef toe, meten is weten!

Centimeter naar millimeter

Naast het omzetten van millimeters naar centimeters is er ook de mogelijkheid om het andersom te doen. Via onze andere tool kan je centimeters omzetten naar millimeters. Het natuurlijk ook wel eens voorkomen dat je juist van centimeters naar millimeters wilt berekenen. Dan kan via deze tool. Het mooie aan onze online tools is dat ze binnen een aantal seconden het antwoord hebben. Hierdoor hoef jij je hersenen er niet over te kraken, want dat doet onze tool al.

Millimeter naar centimeter berekenen

Je hebt vast wel eens millimeters om moeten rekenen naar centimeters. Dit komt omdat de centimeter vaak gebruikt wordt voor metingen in huiselijke omstandigheden. Je kan dan denken aan het opmeten van je lichaamslengte, meubels, kleding, kasten enzovoort. Wanneer je een nieuwe kast koopt is de kans groot dat op de bouwtekening millimeters gebruikt worden. Dit komt omdat de voorkeur in technische tekeningen meestal uitgaat naar millimeter.  Als je wilt terugrekenen van millimeter naar centimeter, dan moet je niet vermenigvuldigen met 10, mar delen door 10. Stel dat je hebt 100 millimeter. Als je wilt weten hoeveel centimeter dat is, moet je delen door 10. Dit moet omdat 1 centimeter 10 millimeter is. Dan kan je dus berekenen dat 100 millimeter gelijk is aan 10 centimeter. Deze manier dan je natuurlijk toepassen bij elk getal. Zo weet je zeker dat je het goed uitrekent. Je mag natuurlijk ook onze tool gebruiken.