Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.3 / 10 (75)

datum berekenen

Wil jij eenvoudig uitrekenen hoe lang de periode tussen twee datums is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een tool ontwikkeld waar jij heel erg eenvoudig een periode tussen twee datums kan berekenen. Het enige wat je in hoeft te vullen is de begindatum en de einddatum. Rekenen maar! lees meer

Voorbeeld invoer van datum: 1-9-1985
Einddatum

Datum berekenen

Datum berekenen tussen twee data

Wil jij eenvoudig uitrekenen hoe lang de periode tussen twee datums is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een tool ontwikkeld waar jij heel erg eenvoudig een periode tussen twee datums kan berekenen. Het enige wat je in hoeft te vullen is de begindatum en de einddatum. Rekenen maar!

Datum berekenen tussen twee data Excel

Je hebt het waarschijnlijk wel al eens eerder gemerkt, maar mensen hechten veel waarde aan datums. Dat heeft dan ook alles te maken met de datums die een speciale betekenis hebben. Je kan dan denken aan de mooie herinneringen die je hebt gemaakt, maar het kan ook zijn dat we praten over een groot feest wat je in de toekomst wil gaan houden. Je kan dan denken aan een trouwerij. Echter is dit voor Excel niet aan de orde. Excel ziet datums namelijk gewoon als mooie opgemaakte getallen. Wanneer je een datum wil berekenen tussen twee data in Excel kan je verschillende functies gebruiken. Waarschijnlijk heb je wel al ontdekt dat je de functie VANDAAG() moet gebruiken wanneer je iets wil berekenen wat met vandaag te maken heeft. Deze functie zal iedere volgende dag de actuele systeemdatum ophalen van jouw computer systeem. Deze functie zorgt er dan ook altijd voor dat het goed up-to-date is. Let er dan natuurlijk wel op de datum goed staat ingesteld op je computer. De belangrijkste functie die je moet gebruiken om een datum te kunnen berekenen tussen twee data in Excel is de functie =DATUMVERSCHIL() Wanneer je deze functie namelijk niet gebruikt weet Excel niet wat je uit wil rekenen. Dat is natuurlijk niet zo handig. Zorg er daarom altijd voor dat je eerst de functie =DATUMVERSCHIL gebruikt en dan de cellen selecteert.

Voorbeeld: =DATUMVERSCHIL(C2;VANDAAG() Wanneer je de uitkomst in jaren moet kan je ;”y”) aan de formule toevoegen. De complete formule ziet er dan als volgt uit: =DATUMVERSCHIL(C2;VANDAAG();”y”)

Datum berekenen zwangerschap

De uitgerekende datum geeft aan wanneer je verwacht te bevallen. Echter weten vrouwen niet dat minder dan 5% van alle vrouwen precies op deze datum bevalt. Wel kan je deze datum gebruiken om een goed beeld te krijgen van je zwangerschapsduur. Je kan deze datum dan ook zelf berekenen. Wij hebben hier dan ook een speciale rekentool voor ontwikkeld. Met deze tool kan je dan ook heel erg eenvoudig berekenen hoe lang je zwangerschap nog duurt. Bereken hier je zwangerschap.

Periode berekenen tussen twee data

Wil je graag weten hoeveel nachtjes je nog moet slapen tot je verjaardag of tot je examen? Gelukkig heb je de juiste rekentool gevonden. Wij hebben dan ook een mooie, maar ook zeker simpele rekentool ontwikkeld waar jij heel erg eenvoudig kan berekenen hoeveel dagen het nog duurt tot jij feest mag vieren, of juist heel erg hard moet studeren. Dat ligt er dan ook aan wat jij uit wil rekenen. Het enige wat je hoeft te doen is de begin datum in te vullen en de einddatum. De rest doen wij dan voor je. Binnen een aantal seconden weet jij dan ook precies hoeveel dagen jij nog moet wachten tot bijvoorbeeld het concert waar jij al jaren lang op aan het wachten bent. Je kan onze rekentool dan ook gebruiken voor andere doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan je beste vriend of vriendin. Zijn jullie al heel erg lang vrienden, maar is het tijd dat jullie vriendschap gevierd wordt? Gebruik onze rekentool dan om uit te rekenen hoe lang jullie al vrienden zijn. Dat is namelijk een leuk feitjes om het feestje goed te beginnen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om te weten hoe lang jullie al die geheimen al met elkaar delen.