Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.3 / 10 (4)

Omrekenen gram naar nanogram

Ben je niet bekend met de waardes van gram en nanogram? Maar wil je het toch graag omrekenen? Vul hier de getallen in en wij rekenen het vliegensvlug voor je uit! lees meer

Vul in hoeveel gram/nanogram je naar nanogram/gram wilt omrekenen.

Omrekenen gram naar nanogram en andersom

Wil jij ook zo graag weten hoe onze rekentool dit nou precies berekent en wat de juiste formule van gram (g) naar nanogram (ng) is? Wij weten het antwoord en leggen het super graag aan je uit! 

Het aantal gram x 1.000.000.000 = het aantal nanogram. Dit zijn wel heel wat nullen! Dus om er zeker van te zijn dat je het goede antwoord hebt, raden wij je aan op toch onze rekentool te gebruiken.

Als je ook wil weten wat de formule is voor omrekenen van nanogram (ng) naar gram (g), lees dan snel verder! De berekening is precies het omgekeerd van de andere formule. Het aantal nanogram ÷ 1.000.000.000 = het aantal gram.

Eén gram is hetzelfde als 0,001 kilogram. Het woord gram komt van het Latijnse woord gramma. Gram is de meest gebruikte eenheid voor voedingsetiketten, bijvoorbeeld om aan te geven hoeveel gram zout er in een product zit.

Één nanogram is gelijk aan 0,000000001 gram. Nanogram wordt gebruikt in wetenschappelijke onderzoeken naar eiwitten en peptiden. Ook wordt nanogram gebruikt om speeksel en bloed te wegen, dit is omdat de concentratie ontzettend laag is en er anders te veel nullen achter de komma's staan.