Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.5 / 10 (16)

Rest BPM berekenen

Wil je de rest BPM berekenen, omdat je een auto wilt doorverkopen en je daarbij rekening wilt houden met de rest BPM? Maak hiervoor gebruik van onze handige online rekentool. lees meer

Andere bezoekers berekenden ook:

Rest BPM berekenen

Kenteken en factuurdatum

Je kunt de rest BPM berekenen door in ieder geval uit te gaan van het kenteken van de auto, aangezien het mogelijk is om op basis daarvan het bedrag aan oorspronkelijke BPM op te vragen. Vervolgens maakt onze tool gebruik van de juiste afschrijvingstabellen, om tot de rest BPM op dit moment te kunnen komen. Zorg in combinatie met het kenteken ook voor de factuurdatum, waarmee het mogelijk is om het moment van verkoop aan te duiden. Je kunt aan de hand daarvan de rest BPM berekenen, zodat je die juist in rekening kunt brengen.
 

Factuurbedrag en BTW-percentage

Uiteraard dien je ook het totale factuurbedrag te vermelden en aan te geven of de rest BPM hier onderdeel van uitmaakt. Dit maakt het mogelijk om de rest BPM te berekenen en deze op de juiste manier door te voeren in de administratie. Geef tenslotte aan van welk BTW-percentage er sprake is. Dit zal in bijna alle gevallen 21% zijn. Aan de hand van deze gegevens kun je de rest BPM berekenen en ervoor zorgen dat je precies weet hoe je het factuurbedrag uit kunt splitsen. Gebruik onze handige online tool, zodat je zelf niet met de afschrijvingen aan de slag hoeft. Je kunt ook online op Berekenen.nl je bpm berekenen.