Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9 / 10 (381)

Jaarsalaris berekenen

Wil je een jaarsalaris berekenen? Je kunt zelf nagaan wat je op jaarbasis kunt verdienen op het moment dat je een bepaald bruto inkomen verdient. Aan de andere kant kun je op basis van een netto inkomen bepalen wat je dit jaarlijks op zal leveren. lees meer

Bruto jaarsalaris

Het bruto jaarsalaris staat voor het bedrag dat de werkgever aan je betaalt, deels aan jezelf en deels aan de overheid. De premies en belastingen ontvang je niet op je rekening, als het gevolg van de loonheffing. Je kunt het bruto jaarsalaris berekenen om bijvoorbeeld een hypotheek aan te kunnen vragen, of de mogelijkheden van een krediet te onderzoeken. Het jaarsalaris is feitelijk je bruto maandsalaris x 12 + vakantiegeld + eventuele dertiende maand. 

Jaarsalaris berekenen doe je hier!

Online jaarsalaris berekenen

Je kunt heel eenvoudig online je jaarsalaris 2016 berekenen, zodat je daar zelf niet mee aan de slag hoeft. Het is in plaats daarvan voldoende om enkele getallen in te vullen. Onze online tool doet de rest, zodat je daar zelf maar weinig omkijken naar hebt. Ben je niet zo goed met cijfers, of wil je zeker zijn van een goede berekening? Dan kun je hier op Berekenen.nl online je jaarsalaris berekenen en er zeker van zijn dat je op het juiste totaalbedrag per jaar uit zal komen.

Jaarsalaris gemiddelde Nederland

We hopen allemaal dat we niet iets mooier jaarsalaris hebben dan de gemiddelde Nederlander.  Elk jaar wordt het modaal inkomen berekent en bekend gemaakt door het Centraal Plan Bureau. Als we kijken naar de afgelopen jaren zien we wel dat er een lichte stijging in zit. Dat betekent dan ook dat we in Nederland gemiddeld steeds meer gaan verdienen. In 2017 was het gemiddelde jaarsalaris namelijk €34.000 terwijl het een jaar later met €1000 gestegen werd. Gemiddeld stijgt het gemiddelde inkomen dan ook tussen de €500 en €1000 euro per jaar. Voor 2021 is het modale inkomen vastgesteld op €36.500 bruto per jaar. Dat komt neer dat de meeste Nederlanders een bruto salaris heeft van €3000 per maand. Let wel op. Dit is inclusief vakantiegeld.

Jaarsalaris naar uurloon

Veel mensen willen altijd graag hun uurloon weten. Dit kan namelijk erg handig zijn als je op zoek bent naar een nieuwe baan maar ook voor vele andere dingen. Het is namelijk ook gewoon leuk om te weten. Je kan dit berekenen door gebruik te maken van onze tool maar je kan het ook op een andere manier berekenen oftewel de oude manier die we vroeger allemaal op school hebben geleerd. Als jij namelijk je jaarsalaris weet kan je dit heel eenvoudig terug rekenen naar je maandsalaris. Je kan er ook voor kiezen om een makkelijker stap te maken. Als jij je jaarsalaris weet deel je dat door 52. Dit doe je omdat er 52 weken in een jaar zitten. Als je dat gedaan hebt weet je wat je weekloon is. Vanaf daar hoef je nog maar een klein stapje te maken. Je hoeft dat bedrag alleen nog maar te delen door het aantal uur dat jij in een week werkt en dan weet jij je uurloon. Let wel op ook bij deze berekening zit je vakantiegeld ook bij.

Nieuws over

Hoeveel jaarsalaris heb jij nodig om gelukkig te zijn?

Het jaarsalaris speelt een cruciale rol bij het bepalen van ons welzijn en geluk. Maar hoeveel heb je eigenlijk nodig om een gelukkig leven te leiden? Volgens onderzoek van de Universiteit van Princeton zijn mensen het gelukkigst bij een salaris van ongeveer $75.000 per jaar (ongeveer €63.700). Een laag salaris kan leiden tot financiële stress en ongeluk, maar een te hoog salaris brengt ook problemen met zich mee. Mensen die meer verdienen kunnen hun welzijn niet nog meer verbeteren met geld en werken vaak veel waardoor ze minder tijd hebben om door te brengen met geliefden.

» Lees het volledige bericht
Wiet testen en een modaal jaarsalaris als bonus

De beste manier om een jaarsalaris bij elkaar te verdienen? Geloof het of niet, maar het is mogelijk door wiet te testen. De American Marijuana is een soort Groupon voor wiet. Het bedrijf is op zoek naar iemand die voor een salaris van 3.000 dollar per maand wit wil komen uitproberen. Het gaat om zowel de toppen als de olie, op basis van cannabis.

» Lees het volledige bericht
Minister vindt dat salaris spelersvrouwen Oranje omhoog moet

Minister Bruins van Sport gaat zich hardmaken voor het salaris van de spelersvrouwen van Oranje. Ze werden kampioen en leverden daarmee een geweldige prestatie. Bovendien trainen ze net zo hard als de mannen en doen ze er alles voor om het beste uit zichzelf naar boven te halen.

» Lees het volledige bericht
Wat verdient een consultant bruto per maand en per jaar?

Wat is een gemiddeld salaris voor een consultant? En wat is het mediaan bruto salaris? Belangrijke vragen, bijvoorbeeld wanneer je wilt onderhandelen over de vergoeding voor je nieuwe baan.

» Lees het volledige bericht
Max gaat jaarsalaris van bijna 17 miljoen euro verdienen

Max Verstappen raakte ook in Austin weer in opspraak, door een inhaalactie. Volgens sommigen onrechtmatig door volledig over de lijn te gaan, volgens anderen briljant en een bewijs van zijn talent.

» Lees het volledige bericht
Jaarsalaris Neymar laat zelfs voetballers duizelen

Neymar is een van de grote sterren van FC Barcelona. Tenminste, dat was hij. In het nieuwe seizoen zal hij uitkomen voor PSG in Frankrijk.

» Lees het volledige bericht
China probeert Aubameyang te lokken met 50 miljoen jaarsalaris

De Chinese competitie staat niet bekend als de sportief meest uitdagende, maar daar willen de eigenaren van de clubs graag verandering in brengen. En hoe ze dat doen? Door Europese spelers te lokken met enorme jaarsalarissen.

» Lees het volledige bericht
Bonus bedraagt vaak 20% van het jaarsalaris

Veel Nederlanders twijfelen over het feit of ze wel genoeg verdienen voor het werk dat ze doen. Dat is soms lastig uit te zoeken, al zijn er wel een aantal richtlijnen beschikbaar.

» Lees het volledige bericht
Spelersmakelaar Mino Raiola eist jaarsalaris van tien miljoen euro voor zijn speler

Mino Raiola is een zeer gewaardeerd en gerespecteerd spelersmakelaar, die erin slaagt om de grootste spelers bij nieuwe ploegen te plaatsen. Hij staat bovendien bekend om zijn strakke onderhandelingen, bijvoorbeeld over het jaarsalaris dat de speler zou moeten ontvangen.

» Lees het volledige bericht
Bonus nog hooguit 20 procent van jaarsalaris

De bonussen die bestuurders ontvangen naast hun jaarsalaris beginnen de laatste tijd weer flink op te lopen. Minister Dijsselbloem geeft aan dat hij de huidige maatregelen onvoldoende vindt en dat hij werkt aan nieuwe maatregelen om de bonussen binnen de perken te houden.

» Lees het volledige bericht
Jaarsalaris mee bij vertrek bij de Belastingdienst

Er is sprake van een uittocht bij de Belastingdienst. De dienst heeft enige tijd geleden aan te geven meer te willen gaan automatiseren. Voor medewerkers is er een vertrekregeling opgesteld.

» Lees het volledige bericht
Jaarsalaris coach Wales gelijk aan weeksalaris van Bale

Het jaarsalaris van de coach van Wales staat gelijk aan het bedrag dat topspeler Bale in een week verdient. De verhoudingen zijn daarmee totaal zoek binnen de ploeg die in de halve finale tegen Portugal jammerlijk ten onder ging.

» Lees het volledige bericht
Young Professionals hebben gemiddeld jaarsalaris van €41.000

Young Professionals in Nederland verdienen jaarlijks gemiddeld €41.000. Dat is een aanzienlijk bedrag, waarmee we als land de achtste plaats innemen in Europa.

» Lees het volledige bericht
Netto salaris politieagenten onder de maat

Een politieagent moet het doen met een behoorlijk karig salaris en komt daardoor relatief vaak in de schulden terecht. Dit is problematisch, omdat het kan knagen aan de integriteit van een politieman of -vrouw, iets wat we als samenleving niet moeten willen.

» Lees het volledige bericht
Euronext-baas ontvangt geen ontslagvergoeding

Cees Vermaas, de topman van Euronext Amsterdam die onlangs plotseling opstapte, zal geen gebruik kunnen maken van een riante ontslagvergoeding van €600.000. Dit stelt een woordvoerder van Euronext, die wijst op het feit dat de topman zelf is opgestapt.

» Lees het volledige bericht
Manager ziekenhuis in Zwolle ontving €340.000 ontslagvergoeding

De salarissen in de zorg staan al een lange tijd onder druk, al lijkt dat niet te gelden voor de managers en directeuren die bij de verschillende instellingen werken. Uit onderzoek van RTL Z blijkt bijvoorbeeld dat een manager van de Isala Klinieken in Zwolle een ontslagvergoeding van €340.000 heeft ontvangen, nota bene in 2014.

» Lees het volledige bericht