Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.4 / 10 (648)

Oppervlakte berekenen

Ben je geen rekenwonder, maar wil je toch graag snel de oppervlakte berekenen van een kamer, een stuk land, of iets anders? Geef hier eenvoudig de hoogte en breedte aan en een paar seconden later heeft u de juiste oppervlakte om mee aan de slag te gaan. lees meer

Geef hier de lengte van het te berekenen oppervlakte aan. Kies vervolgens of je de lengte in millimeters, centimeters of meters aangeeft. 
Geef hier de breedte van het te berekenen oppervlakte.
Andere bezoekers berekenden ook:

Oppervlakte berekenen

De oppervlakte berekenen van de woonkamer, de slaapkamer of de badkamer? Je hebt er de lengte en de breedte voor nodig. We maken het je met onze online tool graag eenvoudig. In een paar tellen van je tijd kun je eenvoudig de oppervlakte berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan hoeveel laminaat je nodig hebt of wat de ruimte is die je hebt om bepaalde meubels neer te zetten.

We zorgen er met de online berekening voor dat je de oppervlakte kunt berekenen in bijvoorbeeld millimeters, in centimeters of in meters. Dat betekent bovendien dat je de mogelijkheid hebt om na te gaan wat de oppervlakte in vierkante meters is wanneer je weet dat het gaat om 25.000 vierkante centimeter. De stap van vierkante millimeters of centimeters naar meters is niet voor iedereen even gemakkelijk. Heb je daar moeite mee of wil je er zeker van zijn dat de berekening klopt? Je kunt online de oppervlakte berekenen aan de hand van onze handige tool. We zorgen er daarmee voor dat je geen fouten zal maken, zodat je er zeker van kunt zijn dat je op de goede getallen uitkomt.

Weet jij direct hoe groot een oppervlak van 300.000 vierkante centimeter is? Het lijkt een enorm oppervlak, maar er is sprake van bijvoorbeeld 5 x 6 meter aan ruimte. Dat is slechts een voorbeeld, omdat het ook kan gaan om een ruimte van 10 x 3 meter of een ruimte van 20 x 1,5 meter. Al deze afmetingen leiden tot een oppervlakte van 300.000 vierkante centimeter. Het lijkt wat dat betreft eenvoudig om de oppervlakte te berekenen, maar met name de omrekening naar vierkante centimeters of zelfs millimeters kan ons aardig in de weg zitten. Dezelfde oppervlakte in millimeters leidt namelijk tot een resultaat van 30.000.000 (!) vierkante millimeter.

 
 

Vierkante meters berekenen

Je kunt online eenvoudig de oppervlakte berekenen, bijvoorbeeld in meters op het moment dat je op de hoogte bent van de afmetingen van je nieuwe woning. Wil je nagaan hoeveel laminaat je nodig hebt om de woonkamer of de slaapkamer af te werken? Zodra er sprake is van een ruimte van 3 x 4 meter kom je daar zelf waarschijnlijk nog wel uit. Het wordt al een stuk lastiger op het moment dat de ruimte 2,45 meter breed is en de lengte van de kamer 3,85 meter bedraagt. De kans is klein dat je uit je hoofd weet wat de oppervlakte van de ruimte in dat geval is.
 
Je kunt online de oppervlakte berekenen aan de hand van deze getallen, waardoor je er binnen een paar tellen achter kunt komen dat het gaat om 9 vierkante meter. Uiteraard kun je de berekening van de oppervlakte ook maken op basis van vierkante centimeters of vierkante millimeters, aan de hand van de afmetingen die je beschikbaar hebt op bijvoorbeeld een bouwtekening. Welke maten je invult maakt wat dat betreft niet uit, mits je de lengte en de breedte beiden opgeeft in millimeters, centimeters of meters. Probeer dat niet door elkaar te gebruiken, aangezien er anders veel verwarring kan ontstaan bij het berekenen van de oppervlakte van een bepaalde ruimte.

Voorbeeld oppervlakte berekening

Wil je de oppervlakte berekenen en zoek je daarvoor naar een voorbeeld berekening? We maken de berekening voor een appartement dat bestaat uit een woonkamer, twee slaapkamers en een badkamer. Het is door middel van onze handige tool eenvoudig om te berekenen wat de oppervlakte van het totale appartement is.

Voorbeeld oppervlakte berekening

De woonkamer meet 6 x 5 meter, de eerste slaapkamer meet 4 x 4,4 meter, de tweede slaapkamer is 3,8 x 4 meter en de badkamer meet 2,3 x 3,1 meter. De kans is klein dat je uit je hoofd precies weet dat de oppervlakte hiervan zal zijn. Je kunt de oppervlakte berekenen voor de verschillende ruimten en de uitkomsten uiteindelijk bij elkaar optellen.

We beginnen met de woonkamer. Dankzij 6 x 5 meter is er sprake van een oppervlakte van 30 vierkante meter. Dit is de meest eenvoudige berekening, al kun je ook die gewoon online maken. De eerste slaapkamer is wat al uitdagender, op basis van onze tool kun je berekenen dat het dankzij 4 x 4,4 meter gaat om in totaal 18 vierkante meter. In combinatie met de woonkamer zitten we dan op 48 vierkante meter. De tweede slaapkamer meet 3,8 x 4 meter, wat betekent dat er sprake is van 15 vierkante meter. De badkamer meet 2,3 x 3,1 meter, waardoor er sprake is van 7 vierkante meter. Door alle ruimten bij elkaar op te tellen kom je er met onze handige online berekening achter dat er sprake is van 70 vierkante meter in de volledige woning. Je kunt er in een paar klikken voor zorgen dat je goed op de hoogte bent van het aantal vierkante maters van de oppervlakte. Uiteraard kun je ook de oppervlakte berekenen voor andere ruimten of bijvoorbeeld de tuin. Je hebt voldoende aan de lengte en de breedte, het zijn de twee afmetingen die je nodig hebt om online de berekening te kunnen maken.

Eenvoudig oppervlakte berekenen

We maken het je graag eenvoudig om de oppervlakte te berekenen, het is niet nodig om daarvoor zelf aan de slag te gaan met de ruwe data en de formules die je daarbij nodig hebt. Het is voldoende om aan te geven wat de lengte en breedte zijn in millimeters, centimeters of meters. Uiteraard kun je dit nagaan op een plattegrond of heb je de mogelijkheid om de lengte en de breedte zelf op te meten. Je zorgt er daarmee voor dat je eenvoudig de oppervlakte kunt berekenen.

Een oppervlakte berekenen kost je slechts een paar tellen van je tijd, terwijl je er daarmee aan de andere kant voor zorgt dat je daar niet langer over hoeft te twijfelen. Maken jullie allebei een berekening van de oppervlakte en komt er in de beide gevallen iets anders uit? Dat zou niet mogelijk moeten zijn, er dient steeds hetzelfde uit te komen. Je kunt dan online de oppervlakte berekenen voor het definitieve antwoord, zodat je direct weet wie van beiden het uiteindelijk bij het juiste eind bleek te hebben.

 

Nieuws over Oppervlakte

Schiphol bouwt nieuwe kelder om bagagesysteem te vervangen

Schiphol bouwt een nieuw bagageruim. Het zal worden gevestigd op dezelfde locatie als de voorgestelde nieuwe terminal. Er is nog geen besluit genomen over de komst ervan. De nieuwe bagagekelder is nodig omdat "aanzienlijke onderdelen van het huidige bagagesysteem moeten worden vervangen", aldus de luchthaven.

» Lees het volledige bericht
Hoe bereken je een oppervlakte?

Als je nieuw behang wilt plaatsen, een nieuwe vloer wilt leggen, je woning wilt verhuren of verkopen, dan moet je de oppervlakte van je woning weten. Vroeger heb je op school geleerd hoe je de oppervlakte moet berekenen, maar hoe zit dat nu ook alweer?

» Lees het volledige bericht
Te weinig zee-ijs in de poolzeeën

Elk jaar smelt er in de zomer zee-ijs op de Noordpool. Dit zee-ijs zou in de winter weer aan moeten vriezen, maar de overgebleven hoeveelheid ijs op de Noordpool blijkt in september van dit jaar minder te zijn dan de kritische hoeveelheid. Waarom is dit een zorgwekkende ontwikkeling?

» Lees het volledige bericht
Oppervlakte bos in Zuid-Amerika neemt snel af

Het oppervlakte bos wereldwijd neemt al veel langer af. In bepaalde delen van de wereld gaat het echter hard, waardoor het belangrijk is om daar meer aandacht voor te vragen. Met name in Honduras gaat het erg slecht met de bossen, terwijl Costa Rica laat zien dat het ook heel anders kan.

» Lees het volledige bericht
Roosendaal bouwt topsporthal van bijna 500 vierkante meter oppervlak

Roosendaal heeft grote plannen als het gaat om topsport. Een nieuwe sporthal moet ervoor zorgen dat sporters binnen verschillende disciplines ook bij slecht weer terecht kunnen om te sporten.

» Lees het volledige bericht
Oppervlakte Veerse Meer wordt de helft kleiner

De plannen voor het kunstmatige eiland in de Veerse Meer zijn flink op de schop gegaan. Het zou gaan om een groot eiland met 20 penthouses, 48 appartementen, 20 vrijstaande woningen en een hotel met 44 kamers.

» Lees het volledige bericht
2.600 hectare oppervlakte voor zonnepanelen in Hoogeveen

Hoogeveen wil de komende jaren flink inzetten op zonnepanelen, om daarmee meer duurzame energie op te wekken.

» Lees het volledige bericht
Oppervlakte stadsstrand Groningen wordt deze zomer verdubbeld

Het stadsstrand in Groningen vorig jaar tijdens Building the Future of Health was een groot succes. Sterker nog, dit jaar zal de oppervlakte van het strand twee keer zo groot worden. De komende weken worden er vrachtwagens vol met zand naar de voet van DOT gereden.

» Lees het volledige bericht
Amsterdam plaatst 10.000 m2 zonnepanelen op de metrostations

De gemeente Amsterdam gaan de bovengrondse ruimte op 16 metrostations gebruiken om zonnepanelen te plaatsen. Er is op die manier ruimte voor 10.000 m2. De zonnepanelen moeten ervoor gaan zorgen dat 400 huishoudens gebruik kunnen maken van elektriciteit.

» Lees het volledige bericht
Oppervlakte Oosterpark wordt verdubbeld

Het Oosterpark zal in oppervlakte worden verdubbeld, waardoor er veel meer ruimte komt voor groen en de natuur. Het is een plan dat veel lof oogst in de verschillende jaarboeken die er worden opgesteld.

» Lees het volledige bericht
Drentse Veenkoloniën wordt locatie voor zonnepanelen op grootste oppervlakte in Nederland

De Drentse Veenkoloniën zijn het onderwerp voor grootse plannen geworden, ze zijn in beeld om het grootste oppervlak aan zonnepanelen in Nederland te plaatsen.

» Lees het volledige bericht
Wetenschappers wijzen op een dalend gemiddeld IQ

We worden steeds een beetje dommer, dat stellen wetenschappers in Denemarken. We leken een eeuw lang steeds een beetje slimmer te worden, maar er lijkt nu sprake te zijn van een omkering van deze trend.

» Lees het volledige bericht
Duitse grotonderzoek aangekomen op laatste tussenstop 400 meter onder de oppervlakte

Zo’n 1.000 meter onder het oppervlakte van de aarde kwam een tijd geleden de Duitse grotonderzoeker Johann Westhauser vast te zitten. Hij raakte daarbij gewond en kon daarom zelf niet meer naar boven klimmen.

» Lees het volledige bericht