Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
10 / 10 (1)

Bevallingsverlof berekenen

Wil je alvast weten wanneer je bevallingsverlof begint? Hier kan je het berekenen zodat je er alvast rekening mee kan houden. lees meer

Vul de datum van de eerste dag van de laatste menstruatie in (dag-maand-jaar).
Er kan sprake zijn van een onregelmatige cyclus, vul in dat geval de gemiddelde lengte van de laatste drie cycli in.

Bevallingsverlof berekenen

Voor en na de bevalling

Zes tot vier weken voor je bevalling mag je met verlof gaan. Je kunt je bevallingsverlof dus gemakkelijk berekenen door na te gaan wanneer je bent uitgerekend. Dit kan de verloskundige hebben berekend of je kunt zelf de uitgerekende datum berekenen met onze handige rekentool. Je mag zelf beslissen hoeveel weken je voor de bevalling met verlof wilt gaan, maar met een medische indicatie is dit toch vaak 6 weken voor de bevalling. Na de bevalling heb je nog een aantal weken verlof. Het verlof voor en na de bevalling horen samen zestien weken te zijn. Het aantal weken dat je voor de bevalling verlof hebt gehad gaan dus af van het aantal weken verlof dat je na de bevalling hebt.

Bereken je bevallingsverlof

Je kunt met deze tool je bevallingsverlof berrekenen en dan weet je wanneer je verlof begint. Geef de data door aan je baas, team of vrienden, dan weten zij ook waar ze aan toe zijn. Probeer je goed voor te bereiden zodat je niet voor vervelende verassingen komt te staan.

Nieuws over Bevallingsverlof

Bevallingsverlof, hoe zit het eigenlijk?

Bevallingsverlof is onderdeel van de verlofperiode rondom de zwangerschap en de bevalling. Als je een medewerker in dienst hebt die zwanger is, krijg je te maken met een verlofperiode vóór en ná de bevalling. Vóór de bevalling krijgt je medewerker zwangerschapsverlof. Na de bevalling heeft jouw medewerker recht op bevallingsverlof.

» Lees het volledige bericht
Bevallingsverlof berekenen: hoe werkt dat voor ZZP-ers?

Bevallingsverlof berekenen? Met een handige tool is dat heel eenvoudig. Medewerkers die zwanger raken kunnen op die manier berekenen wanneer hun verlof in kan gaan en hoe lang ze daar vervolgens gebruik van kunnen maken.

» Lees het volledige bericht