Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9 / 10 (6)

Kilogram naar karaat omrekenen

Met deze rekentool kun je heel erg makkelijk het aantal kilogram (kg) of karaat (cd) omrekenen. Hiervoor hoef je echt bijna niks te doen! Wat je moet doen is het volgende: Vul het aantal kilogram of karaat in in het invoerveld, klik aan wat je wilt berekenen en druk op de knop ''bereken nu''. Als je nu één keer met je ogen knippert, heeft de tool het antwoord al voor je klaar! Wij vinden het geweldig, en jij vast ook! lees meer

Vul in hoeveel kilogram/karaat je naar karaat/kilogram wilt omrekenen.

Kilogram (kg) naar karaat (cd) omrekenen en andersom

Vraag jij je af hoe de berekening nou precies gaat? Het zit als volgt: Om het aantal karaat (cd) te krijgen, vermenigvuldig je het aantal kilogram (kg) met 5000. Heel simpel eigenlijk! 

Als je het andersom wilt berekenen, moet je het aantal karaat juist delen door 5000. De formule ziet er zo uit: Karaat (cd) / 5000 = kilogram (kg).

Eén kilogram staat gelijk aan 1.000 gram. Sinds 1889 is kilogram gedefinieerd als massa van een object. Het wordt sinds die dag veel gebruikt om gewichten van objecten aan te geven. Denk bijvoorbeeldd aan een weegschaal, etenswaren (pak meel), en fitnessgewichten. 

Een karaat (afkorting cd) is een massa eenheid. Karaat wordt gebruikt bij edelstenen, zoals diamant om de massa aan te tonen. 1 karaat is gelijk aan 0,2 gram.