Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.6 / 10 (169)

Cupmaat berekenen

Voor meisjes en vrouwen is het belangrijk dat een BH goed zit. Een BH zit pas comfortabel als ‘hij’ de juiste cupmaat heeft. Heb je geen idee wat jouw cupmaat is? En vind je het vervelend om hulp te krijgen van een verkoopster? Of wil je juist online een BH bestellen? Berekenen.nl helpt jou met het berekenen van de juiste cupmaat. lees meer

Meet hiervoor met een meetlint in een ontspannen houding de omvang net onder je borst. De standaard BH maten gaan met een verschil van 5. Dus 80-85-90 etc. Hierbij heb je speling van 2 cm. Dus meet je tussen de 78-82 cm dan kun je kiezen voor omvang 80, en bij een omvang van 83-87 kies je voor de maat 85. 
Meet de volle omvang van de borst over de tepellijn. 
Andere bezoekers berekenden ook:

Wat is mijn cupmaat?

Je moet weten wat jouw cupmaat is als je een BH of bikini wilt kopen. De letter(s) in de maat van een BH of bikinitop staan voor de cupmaat. Dit kan A, B, C of bijvoorbeeld DD zijn. De omtrek wordt aangegeven in een cijfer: 70, 75 of bijvoorbeeld 80. Als je BH of bikinitopje goed zit, voel je je een stuk zekerder. Ook zit je bovenkleding mooier. Liever meteen je bikinimaat of je BH maat weten? Bereken deze dan ook eens.

JOUW CUPMAAT BEREKENEN

Het berekenen van de cupmaat is eenvoudig. Maar hoe doe je dat? Je hebt een meetlint nodig en een spiegel. Met het meetlint ga je voor de spiegel staan. Meet je omtrek ter hoogte van je tepels. Zorg dat het meetlint recht blijft zitten. Deze omtrek wordt ook wel de bovenwijdte (letter(s) in de BH maat) genoemd. De onderwijdte (getal in de BH maat) meet je door je omvang net onder je borsten te meten. Je kunt deze gegevens vervolgens invoeren via de rekentool en je BH maat wordt meteen getoond. Deze berekening dient overigens wel als indicatie. De cupmaat is ook afhankelijk van andere factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vorm van jouw borsten. Deze kunnen puntig, rond of peervormig zijn.

DE PERFECTE BH OF BIKINITOP

Hoe weet je of je de juiste maat hebt gevonden? Dit weet je pas als je de top hebt gepast. Buig voorover en laat je borsten in de cups vallen. Een BH of bikinitop moet goed aansluiten op het borstbeen. Ook de achterzijde moet goed zitten. De sluiting zet je op het minst strakke haakje. Zit de achterzijde van de top ongeveer op dezelfde hoogte als de voorzijde? Als dit niet het geval is, dan kan je de bandjes nog wat verstellen. Let er altijd op dat de BH of bikinitop jouw borsten voldoende ondersteunt.

Nieuws over Wat is mijn cupmaat?

Is een cupmaat echt maar een getal?

In onze maatschappij worden vrouwen vaak beoordeeld en gedefinieerd door hun uiterlijke kenmerken. Een van die kenmerken is vrouwen hun cupmaat. Het lijkt misschien een onschuldig cijfer, maar achter dit simpele getalletje schijnt een complex verhaal. In deze blog duiken we in de wereld van de borstenhanger en benadrukken we het belang van body positivity en zelfacceptatie.

» Lees het volledige bericht
Vrouwen in Overijssel hebben de grootste cupmaat van Nederland

Zo nu en dan vindt er onderzoek plaats waar eigenlijk niemand wat aan heeft, maar waar je toch even om kunt glimlachen. Er is bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de gemiddelde cupmaat van vrouwen in Nederland

» Lees het volledige bericht