Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.4 / 10 (5)

Bevallingsdatum berekenen

Wil jij je bevallingsdatum berekenen? Voorheen diende je hiervoor contact op te nemen met je verloskundige, maar je kunt nu gelukkig ook zelf voor een berekening zorgen. Geef aan wanneer de eerste dag was dat je voor het laatst menstrueerde, aangezien het mogelijk is om op basis daarvan een berekening te maken. lees meer

Vul de datum van de eerste dag van de laatste menstruatie in (dag-maand-jaar).
Er kan sprake zijn van een onregelmatige cyclus, vul in dat geval de gemiddelde lengte van de laatste drie cycli in.
Andere bezoekers berekenden ook:

Zwangerschap berekenen

Je kunt op basis van die informatie de bevallingsdatum berekenen, maar je kunt er daarnaast voor zorgen dat je weet wanneer de bevruchting heeft plaatsgevonden en wanneer bijvoorbeeld je eerste, tweede en derde trimester ingaan. Wat dat betreft kun je veel informatie over je zwangerschap opvragen en er daarmee voor zorgen dat je een goed idee krijgt van wat je kunt verwachten. Wil je zelf je bevallingsdatum berekenen? Maak dan gebruik van onze handige tool, die je op het eerste tabblad kunt vinden.

Handige online tool

We zorgen er hier op Berekenen.nl graag voor dat je zelf de bekende touwtjes in handen kunt houden. Je kunt aan de hand van wat eenvoudige informatie je bevallingsdatum berekenen, zodat je al voor het eerste contact met de verloskundige zelf je bevallingsdatum weet. Zal je in de zomer bevallen, of komt jullie kindje waarschijnlijk in de winter ter wereld? Jullie kunnen je er nu alvast op voorbereiden, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat de kinderkamer op tijd klaar is. Wat dat betreft kun je direct de bevallingsdatum berekenen en op basis daarvan aan de slag gaan met alles wat erbij komt kijken nu jullie in verwachting zijn.

Nieuws over Zwangerschap

Wanneer is mijn bevallingsdatum?

De uitgerekende datum geeft een indicatie wanneer je verwacht te bevallen. Er bevalt bijna niemand op de uitgerekende datum, dat is nog geen 5% van alle vrouwen. Toch geeft deze datum een goed beeld van je zwangerschaps duur. Je kan deze datum zelf berekenen of hiervoor onze tool gebruiken.

» Lees het volledige bericht
Bevalling in de taxi: gekste wat de chauffeur ooit meemaakte

Een taxichauffeur had de gekste rit die hij ooit had meegemaakt. Voorkom dat jij onverwacht bevalt en bereken de uitgerekende datum bij ons!

» Lees het volledige bericht