Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.4 / 10 (71)

Omrekenen kilogram naar ons

Met deze rekentool kun je heel makkelijk kilogram (kg) naar ons en andersom omrekenen! Vul het aantal kilogram/ons in de tekst vak en kies wat je wil omrekenen en druk dan op de knop die er onder staat. Dan wordt het voor je berekend! lees meer

Vul in hoeveel kilogram/ons je naar ons/kilogram wilt omrekenen.

Omrekenen kilogram naar ons en andersom

Hier wordt voor jou uitgelegd hoe je dit zelf kunt omrekenen! Het gaat als volgt, het aantal kilogram (kg) x 10 = het aantal ons.

En als je ons naar kilogram wil omrekenen doe je het op deze manier. Het aantal ons ÷ 10 = het aantal kilogram. Maar voor de snelste manier gebruik je onze rekentool hierboven.

Eén kilogram is gelijk aan 1000 gram. Sinds 1889 is kilogram gedefinieerd als massa van een object. Het wordt sindsdien overal gebruikt om het gewicht van objecten aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een weegschaal, etenswaren, fitness gewichten.

Een ons is hetzelfde als hectogram en is ook gelijk aan 100 gram. Ons wordt in veel landen gebruikt maar in een aantal landen zit er een andere waarde aan ons. Bijvoorbeeld in het Brits-Amerikaans maatsysteem is het ongeveer 28,35 gram, in Frankrijk is het 30.59 gram en in China is het 50 gram.