Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.5 / 10 (2)

Kostendekkend uurtarief berekenen

Bereken gemakkelijk en snel het kostendekkend uurtarief. Als beginnend ondernemer is het soms lastig om een goed uurtarief te bepalen. Ook als je op zoek bent naar een baan is het lastig om te bepalen hoeveel geld je per uur moet verdienen om rond te komen. Daarom is het verstandig om te berekenen hoeveel geld je minimaal per uur moet verdienen om al je vaste lasten en levensonderhoud te kunnen bekostigen, bereken daarom hier je kostendekkend uurtarief. Alles daarboven is mooi meegenomen. lees meer

Vul hier het bedrag in van je totale maandelijkse kosten, zoals uitgelegd in het artikel. 
Vul hier het aantal uur in dat je per week gaat werken. 
Andere bezoekers berekenden ook:

Kostendekkend uurtarief berekenen

Vaste lasten die worden meegenomen

Om een goed beeld te krijgen van een kostendekkend uurtarief is het belangrijk om al je kosten goed in beeld te hebben. Daarom zijn niet alleen de vaste lasten van belang voor het kostendekkend uurtarief, maar ook de kosten voor het levensonderhoud en vervoer. Tel daarom eerst de vaste lasten die je hebt bij elkaar op, zoals:

• Huur
• Telefoonabonnement
• Internet abonnement
• Televisie abonnement
• Gas, water, licht
Deze kosten zijn maandelijks vaste kosten. Daarom wordt in deze berekening ook van de maandelijkse kosten uitgegaan.

Variabele lasten die worden meegenomen

Helaas zijn er ook variabele kosten voor het levensonderhoud, zoals vervoerskosten, boodschappen en kleding. Kijk daarom op je bankrekening wat je de afgelopen maanden daaraan hebt uitgegeven. Op die manier kun je een trend zien in de kosten die je maakt voor:

• Boodschappen
• Kleding
Vervoerskosten

Tel het gemiddelde van de laatste paar maanden op bij de vaste maandlasten. Op die manier heb je een goed beeld van de kosten die je minimaal moet terugverdienen om je leven voort te zetten zoals je dat nu doet. Het is belangrijk om een goed beeld te hebben van de maandelijkse kosten, omdat deze gebruikt worden in de formule.

Aantal uur dat je gaat werken

Of je nu parttime gaat werken of fulltime je werk gaat doen. Je hebt een bepaald aantal uren om je geld te verdienen voor het betalen van je levensonderhoud. Vul daarom in de formule ook het aantal uur in dat je gaat of wilt werken om tot een goed kostendekkend uurtarief te komen. Als zzp-er kun je ook een zzp-tarief berekenen. 

kostendekkend_uurtarief_berekenen

De formule

Het opgetelde bedrag wordt gedeeld door het aantal uur dat je wilt of gaat werken per maand. Het bedrag dat hieruit komt is het kostendekkend uurtarief. Alles dat je daarboven verdient kun je gebruiken voor leuke vakanties en andere uitgaven die je normaalgesproken niet hebt.
Kosten per maand/aantal werkuren per maand= kostendekkend uurtarief