Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.3 / 10 (345)

Centimeter omzetten naar meter

Centimeter omzetten naar meter

Het voorvoegsel centi van de lengte eenheid centimeter staat voor een honderdste. Het voorvoegsel is afgeleid van het latijnse centum dat staat voor honderd. Vandaar dat er 100 centimeter in een meter gaan. Met onze handige tool kan je gemakkelijk centimeters naar meters omrekenen.

Wil je ook meters naar centimeters berekenen? Dit kan op deze pagina.

Centimeter naar meter omrekenen

Eigenlijk is deze berekening ook heel simpel. Je kan het metriek stelsel zien als een soort trap. Ga je een traptrede naar beneden, dan moet je vermenigvuldigen met tien. Wanneer je een traptrede naar boven gaat moet je delen door tien. Wanneer je dit bij elke stap doet en goed oplet hoeveel stapjes je moet weten garanderen wij je dat je deze vragen op je toets goed hebt! Wanneer je van centimeter naar meter wil moet je dus delen. Van centimeter naar meter moet je twee stapjes doen, je moet dan twee keer delen door tien oftewel door honderd. We gaan het even controleren. Je hebt 100 centimeter hoeveel meter is dat? Je hoeft honderd centimeter en je moet twee stapjes maken dan moet je 100 delen door 100 dat is 1. Dat betekent dat 100 centimeter 1 meter is.

Tip: Probeer het metriek stelsel voor lengtematen zoveel mogelijk te onthouden. Wanneer je dit in je hoofd hebt zitten kan je namelijk altijd en overal de lengtematen goed omrekenen, dat kan nog wel eens handig zijn. Wij hebben ook een ezelsbruggetje waardoor jij het metriek stelsel voor lengtematen eenvoudig kan onthouden. “Kan het dametje met de centimeter meten?”

Centimeter naar kilometer

Kilometer is nog dagelijks de eenheid die gebruikt wordt voor de reisafstand over land of door de lucht. Het kan dan ook voorkomen dat jij graag wilt weten hoeveel centimeter je nog moet afleggen. Ook hier kan je het metriek stelsel voor gebruiken. Wanneer je het snel wilt weten is er ook een andere manier om dit te berekenen. We hebben  namelijk ook een tool om centimeters naar kilometers om te rekenen. Het enige wat je in moet vullen is het aantal centimeters dat je om wilt rekenen en de rest doet onze tool. Dat is toch ideaal.

Nieuws over Centimeter omzetten naar meter

Alles over meters

Wat is een meter eigenlijk? En welke berekeningen kan je er allemaal mee maken? Wij gaan het je vertellen.

» Lees het volledige bericht
Afstanden visualiseren

Voor kinderen is het vaak niet eenvoudig om zich maateenheden voor te stellen, laat staan om maateenheden om te rekenen. Vandaar dat het handig is om je kind te helpen door een maateenheid te visualiseren. En eerlijk is eerlijk: voor veel volwassenen is het makkelijker om eenheden te snappen door te visualiseren. Hoe kun je dat doen?

» Lees het volledige bericht