Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.2 / 10 (12)

Mb naar GB

Op deze pagina helpt onze rekentool je bij het omrekenen van het gewenste aantal MB of KB. Het enige wat je hoeft te doen is het aantal in te vullen in het invoerveld, in te stellen welk van de twee je wilt berekenen en op de knop ''bereken nu'' te drukken! Even wachten... En de rekentool heeft het antwoord al voor je berekend! lees meer

Vul in hoeveel MB je naar KB wilt omrekenen of hoeveel je van KB naar MB wilt omrekenen.

MB naar GB

Je bent waarschijnlijk de termen MB en GB tegengekomen tijdens het downloaden van een film of een bestand. Het berekenen van MB naar GB kan handig zijn als je bijvoorbeeld wilt weten hoeveel schijfruimte er nog over is. Wil je MB naar GB omrekenen? Dan ben je bij berekenen.nl aan het juiste adres.

Wat is een byte?

Een byte staat voor een informatie eenheid. Ze worden gebruikt om aan te duiden hoeveel informatie er kan worden opgeslagen en wat er nog gebruikt kan worden. Een byte bestaat uit acht bits. Er wordt gebruik gemaakt van termen als KiloBytes (KB), GigaBytes (GB) en MegaBytes (MB) omdat een byte erg klein is.

Wat is een megabyte?

Een megabyte is in feite een logische reeks van enen en nullen op een rij waaraan bepaalde informatie wordt gehangen. Ze worden vooral gebruikt in geheugensystemen van telefoons en computers. Een megabyte is eigenlijk niet heel groot. Een aantal jaren geleden had een mp3-speler een opslag van 256 MB. Nu is alles zo ver doorontwikkeld dat er harde schijven zijn met een grootte van een terabyte. Dat is vier keer zoveel als 1.000 MB.

Wat is een gigabyte?

Deze vraag is erg lastig te beantwoorden. Het heeft namelijk allemaal te maken met een ingewikkeld systeem voor het aanduiden van geheugen of informatie op een harde schrijf, geheugenkaart of bijvoorbeeld een usb-stick. Een gigabyte is gelijk aan 1000 MB.

Het verschil tussen MB en GB

Het is als eerste belangrijk om de termen MB en GB een beetje toe te lichten, want je bent ze vast wel een keer tegen gekomen: MB en GB. MB is namelijk een afkorting voor Megabyte en GB is de afkorting voor Gigabyte. Alles wat jij op je telefoon uitvoert op het internet, buiten de Wifi om, kost jouw een aantal MB’s. 1000 MB staat gelijk aan 1 GB.


MB naar GB berekenen

Als je MB naar GB wilt berekenen deel je het aantal MB’s door het getal 1024. Je wilt bijvoorbeeld 29785 megabyte omzetten naar gigabyte. Je rekent dan uit: 29785 gedeeld door 1024. De uitkomst wordt dan 29,086 gigabyte.


Online MB naar GB berekenen

Nu je de formule weet zou je in principe met behulp van een rekenmachine het zelf kunnen uitrekenen. Maar al die moeite is toch nergens voor nodig? Met behulp van onze rekentool krijg je snel en eenvoudig een antwoord. Het enige wat jij hoeft te doen is een aantal gegevens invullen en met één druk op de knop kun jij MB’s naar GB’s berekenen.

Nieuws over MB naar GB

4 tips om je hosting kosten te berekenen

Het kiezen van een hostingpakket voor je website kan een uitdagende taak zijn, vooral als je rekening houdt met de verschillende kosten die ermee gepaard gaan. Het is essentieel om een duidelijk inzicht te hebben in deze kosten om verrassingen in de toekomst te voorkomen. In dit artikel geven we je vier handige tips om je hosting kosten effectief te berekenen. We zullen het hebben over het vergelijken van hostingpakketten, het anticiperen op toekomstige prijsstijgingen, het overwegen van btw-kosten en het meenemen van eenmalige kosten in je berekeningen.

ยป Lees het volledige bericht