Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.1 / 10 (221)

Are naar m2 omrekenen

Wil je snel are (a) naar vierkante meters (m²) omrekenen maar weet je niet zo goed hoe het moet? Geen probleem! Vul het aantal are in in het invoerveld hieronder en druk op de knop ''bereken aantal m²''. De rekentool rekent vervolgens vliegensvlug voor je uit wat het aantal m² is voor jouw ingevoerde aantal are. lees meer

Vul in goeveel are/m2 je wilt omrekenen naar m2/are

Are (a) naar vierkante meter (m²) omrekenen

Hoe doet onze rekentool dat toch? Hoe werkt de berekening nou eigenlijk? Het is eigenlijk heel simpel! Omze rekentool kijkt naar jouw ingevulde aantal are (a) en vermenigvuldigt dit aantal met 100 om het naar vierkante meters (m²) om te rekenen. Dus de formule gaat als volgt: M² = a x 100


Een vierkante meter (m²) is een oppervlakte-eenheid. Het is een oppervlakte van een vierkant met zijden van 1 meter lang en 1 meter breed. M² wordt bijvoorbeeld gebruikt om een een oppervlakte van een ruimte of een gebied aan te duiden. In één vierkante meter zitten 100 vierkante decimeters. Dit kun je heel duidelijk zien in de afbeelding hieronder! 

Are oppervlakte maat

Wij zien je denken, ik heb wel eens van are gehoord maar ook van acre, wat is het verschil? Je doet hetzelfde als heel veel andere mensen. Dit mag absoluut niet. Je haalt namelijk twee verschillende oppervlaktematen door elkaar. Een are wordt net zoals acre gebruikt in de landmeetkunde, ze gebruiken are en acre allebei om de oppervlakte te meten van landbouwgrond, bosgrond, maar ook bouwgrond. Het enige verschil is dat je bij are het hebt over een gebied van 100m2 en bij een acre over een hectare (10000m2). Ook wordt are niet meer zoveel gebruikt, het staat namelijk beschreven als verouderd. Dit komt door de invoering van het Systéme International. De voorkeur wordt nu ook gegeven aan de vierkante meter (m2). In Europa wordt are alleen nog maar gebruikt in een paar speciale vakgebieden zoals kadastrale registraties. Voor de rest gebruiken we vierkante meter.

Vierkante meter naar are

Naast dat je de mogelijkheid hebt om van are naar vierkante meter te rekenen kan het ook andersom. Bij onze tool kan je namelijk ook van vierkante meter naar are. Het enige wat je hiervoor nodig bent is het aantal are dat je wilt omrekenen. Je kan er ook voor kiezen om dit uit je hoofd te doen. 1 vierkante meter is 0,01 are. Nu je dit weet, is het eigenlijk heel eenvoudig om de vierkante meter om te rekenen naar are. Het enige wat je hoeft te doen is het aantal vierkante meters te delen door 100. Als we 1000 vierkante meter als voorbeeld pakken moet je 1000:100 doen. Wanneer je dit gedaan hebt weet je wat 1000 vierkante meter in are is. Als je het goed hebt gedaan zal je uitkomen op 10 are. Wanneer je niet je hersenen hierover wilt kraken kan je natuurlijk ook gebruik maken van onze tool. De tool doet het namelijk allemaal zelf.

Nieuws over Are (a) naar vierkante meter (m²) omrekenen

Kleine percelen grond van particulieren doorn in het oog van gemeenten

Steeds meer particulieren investeren in een stukje grond, waarmee ze een goede investering denken te doen. Dat gaat in sommige gevallen goed, maar levert lang niet altijd het rendement op dat ze zoeken. In plaats daarvan zitten ze vooral gemeenten en andere grotere ontwikkelaars in de weg, die last hebben van de versnippering.

ยป Lees het volledige bericht