Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.2 / 10 (55)

Quetelet index berekenen

Wil je je quetelet index berekenen, bijvoorbeeld omdat je na wilt gaan of je een gezond gewicht hebt? Quetelet index geeft een indicatie van de verhouding tussen je lengte en je gewicht. lees meer

Vul hier het gewicht in kilogram in.
Vul hier de lengte in centimeters in.
Andere bezoekers berekenden ook:

Wat is mijn quetelet index?

De quetelet index, afgekort QI, is bedacht door de Belgische statici Adolphe Quetelet. Quetelet zag een verhouding tussen het gewicht en lengte van de gemiddelde mens en hieruit volgde zijn quetelet index. De quetelet index staat ook wel bekend als de body mass index (BMI). De index vertelt je of je een gezonde of ongezonde verhouding tussen je lichaamsgewicht en lengte hebt. Een ongezonde verhouding houdt in dat je ondergewicht of overgewicht hebt.

Wanneer je QI lager is dan 18,5 dan is je gewicht in verhouding met je lengte te laag en heb je dus ondergewicht. Wanneer je QI hoger is dan 25 heb je overgewicht en is het aan te raden gezonder te leven en meer te sporten.
 

 


Hier je QI berekenen

Bereken hier op berekenen.nl gemakkelijk aan de hand van je gewicht en lengte je quetelet index. Let wel op dat het maar een indictatie is. Je kan je quetelet index ook zelf berekenen. Quetelet's formule voor het QI is je gewicht in kilogram gedeeld door je lengte in het kwadraat.