Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.4 / 10 (20)

Dal naar cm3 omrekenen

Hier kun je makkelijk dal naar cm³ en andersom omrekenen! Vul eerst in het lege tekstvak het aantal dal/cm³ dat je wilt omrekenen in. Kies daarna in het menu rechts van het tekstvak wat je wilt omrekenen. Druk dan op de knop onder het tekstvak en onze rekentool zal het gemakkelijk voor je omrekenen! lees meer

Vul in hoeveel dal/cm³ je naar cm³/dal wilt omrekenen.

Decaliter naar kubieke centimeter en andersom

Weet je niet hoe je decaliter (dal) naar kubieke centimeter (cm³) omrekent? De formule zit als volgt in elkaar: Het aantal decaliter x 10.000 = het aantal kubieke centimeter.

Of wil je kubieke centimeter naar decaliter omrekenen? De formule hiervan is het omgekeerde van hierboven. Hier moet je het aantal kubieke centimeter delen door 10.000 en dan heb je het aantal decaliter.

Heb je geen idee wat een decaliter is? Wij leggen het graag aan je uit! Eén decaliter (dal) is een inhoudsmaat, en deca staat voor 10. Een decaliter is dus 10 liter. Om hier een beeld bij de krijgen, kun je denken aan een emmer. In een emmer past 1 decaliter.Een kubieke centimeter (cm³) is een inhoudsmaat en ook wel afgekort als CC. Het kan vergeleken worden met de inhoud van een kubus van 1 centimeter lang, 1 centimeter breed, 1 centimeter hoog. CC wordt gebruikt om de cilinderinhoud van een verbrandingsmoter aan te geven. CC wordt ook gebruikt in de geneeskunde om bijvoorbeeld aan te geven hoeveel bloed er moet worden afgenomen of hoeveel vloeibare medicijn moet worden toegediend.