Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
10 / 10 (2)

Joule naar Watt

Op deze pagina helpt onze rekentool je bij het omrekenen van het gewenste aantal Joule of Watt. Het enige wat je hoeft te doen is het aantal in te vullen in het invoerveld, in te stellen welk van de twee je wilt berekenen en op de knop ''bereken nu'' te drukken! Even wachten... En de rekentool heeft het antwoord voor je! lees meer

Vul in hoeveel joule je naar kWh wilt omrekenen of hoeveel je van kWh naar joule wilt omrekenen.

Joule naar Watt

De joule is de energie die er nodig is om een object te verplaatsen over een afstand van 1 meter met een kracht van 1 newton. Een joule is dus hetzelfde als 1 wattseconde. Het is afgeleid uit het SI-systeem en is vernoemd naar James Prescott Joule, een Engelse natuurkundige.

Wat is een Watt?

De watt is een SI-eenheid van vermogen, dat is energie per tijdseenheid. Het geeft aan hoeveel energie een apparaat per seconde aan het verbruiken is. Het symbool voor Watt is de letter W. De eenheid van energie  is vernoemd naar de Schotse ingenieur James Watt. Deze eenheid, watt, is een zogenaamde afgeleide eenheid, wat betekent dat deze kan worden onderverdeeld in andere basiseenheden. Één basiseenheid daarvan is Joule.

Joule naar watt berekenen

Het vermogen in watt staat gelijk aan de energie in joules dat is gedeeld door de tijd in het aantal seconden. De formule voor het berekenen van joule naar Watt gaat als volgt: P (W) = E (J) / t (s).

We geven je een voorbeeld:
Je wilt weten wat het stroomverbruik is van een elektrisch circuit wat een energieverbruik heeft van 90 joules met een tijdsduur van 3 seconden. Je berekend dan: P (W) = 90J / 3s = 30W

Hoe reken je joule naar watt?

Je kunt watt in joule en seconden berekenen, maar je kunt joule niet  in watt omrekenen omdat joule en watt uit verschillende grootheden komen.

Vermogen P in watt (W) is gelijk aan energie E in joules (J) gedeeld door tijd T in seconden (S). De formule wordt dan: De uitkomst van joule gedeeld door seconde is watt. P (W) = E (J) / T (S).