Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.9 / 10 (17)

cl naar mm3 omrekenen

Hier kun je cl naar mm³ omrekenen of andersom. Vul de waarde in het lege tekstvak en kies in het menu naast het tekstvak of je cl of mm³ wilt omrekenen. Als je een waarde hebt ingevoerd, druk dan op de knop eronder, en onze rekentool zal het dan voor je uitrekenen. lees meer

Vul in hoeveel cl/mm³ je naar mm³/cl wilt omrekenen.

centiliter naar kubieke millimeter omrekenen en andersom

Wij leggen je hier uit hoe je zelf centiliter (cl) naar kubieke millimeter (mm³) omrekent. De formule werkt zoals volgt; vermenigvuldig het aantal centiliter met 10.000 de uitkomst daarvan is het aantal kubieke millimeter.

Of wil je kubieke millimeter naar centiliter omrekenen? Deze formule is het omgekeerde van de formule hierboven. Je moet dan het het aantal kubieke millimeter delen door 10.000 en het resultaat is het aantal centiliter.

Een kubieke millimeter heeft de zelfde inhoud van een kubus van 1 millimeter lang, 1 millimeter breed, 1 millimeter hoog.
 

Een centiliter (cl) is een inhoudsmaat en is één honderdste van een liter. Centiliter (cl) wordt veel gebruikt op verpakkingen van drinken, zoals frisdrankblikjes waar meestal 33 cl oftewel 0,33 liter op staat.