Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.9 / 10 (306)

BMI berekenen man

Benieuwd naar het gezonde BMI voor mannen of wil je als man online je BMI berekenen? Je kunt daarvoor gebruik maken van slechts enkele gegevens, je hebt voldoende aan je leeftijd, lengte en gewicht. Aan de hand daarvan kun je nagaan of je op een gezond gewicht zit, of je moet proberen aan te komen of dat je juist beter wat gewicht kunt proberen te verliezen. lees meer

Vul hier het gewicht in kilogram in.
Vul hier de lengte in centimeters in.
Andere bezoekers berekenden ook:

BMI BEREKENEN MAN

Je kunt online het BMI voor mannen berekenen, door aan te geven hoe oud je bent, wat je weegt en hoe lang je bent. Des te langer je bent, des te meer gewicht je mag hebben. Andersom geldt dat ook, waardoor je met minder lengte goed op dient te letten dat je niet te dik wordt.

bmi-berekenen-man

Een gezond BMI voor mannen

Benieuwd naar een gezond BMI voor mannen? Je BMI dient uit te komen tussen de 18,5 en 25. Er is in dat geval sprake van een gezond BMI, waarbij het natuurlijk van belang is om zoveel mogelijk midden in deze range uit te komen. Zodra je onder de 18,5 zakt is er sprake van ondergewicht, boven de 25 spreken we van overgewicht. Blijkt je BMI voor mannen hoger dan 30 te zijn? Houd er dan rekening mee dat je onder begeleiding dient af te vallen, er is sprake van een gevaarlijke situatie. Je kunt het best regelmatig je BMI berekenen, zodat je in de gaten kunt houden of alles in orde blijft.