Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.7 / 10 (9)

Inleg spaardoel berekenen

Of je nu iets groots of kleins met veel of weinig spaarcapaciteit wilt kopen, bij ons kan je de inleg voor je spaardoel berekenen. Voor een verbouwing, caravan, auto, vakantie of wereldreis heb je veel geld nodig. Sparen geeft dan meer zekerheid dan lenen. Op deze website kan je makkelijk en snel berekenen hoeveel geld je per maand moet sparen om je spaardoel te bereiken. De enige gegevens die we nodig hebben zijn je spaardoel, rente en het aantal maanden dat je hierover wilt doen. lees meer

Vul hier het bedrag in dat je bij elkaar wilt sparen. 
Vul hier het aantal procent rente van je spaarrekening in. 
Vul hier het aantal maanden in die je hebt om je spaardoel te bereiken. 

Inleg spaardoel bepalen

Een huis, auto, televisie, keuken, badkamer, serre, dakkapel, vakantie, wereldreis er zijn allerlei redenen te bedenken waarom je gaat sparen. Vooral als je de reden kent waarvoor je spaart, weet je vaak eerder met welk bedrag je tevreden bent.

Een nieuwe keuken of badkamer kost als snel 10000 euro. Een vakantie is afhankelijk van je gezin of partner ook niet altijd even makkelijk te regelen. Een paar duizend euro voor de zekerheid is dan goed weggelegd. Een auto kan je kopen voor 500 euro, maar een veilige gedegen auto kost vaak toch meer dan 5000 euro. Bepaal daarom voor je weet wat je wilt kopen welk bedrag je ongeveer nodig hebt. Op die manier krijg je ook meer geluk stofjes elke keer als je geld op je spaarrekening zet, die verbouwing, auto of geweldige reis is dan immers weer een stapje dichterbij.

Spaartijd bepalen

Een ander probleem voor je doel is dat je dit binnen een bepaalde tijd wilt doen. Als je elk jaar een verre vakantiebestemming hebt is een spaarpotje een goed idee. Als je de zolderkamer wilt verbouwen vanwege gezinsuitbreiding moet je er ook op tijd bij zijn. Je oude auto valt inmiddels al bijna uit elkaar, dus geld voor de nieuwe moet gevonden worden. Voor een verbouwing of auto is het normaal om jezelf een paar jaar spaartijd te gunnen, echter soms heb je voor een vakantie maar een half jaar de tijd.
                             

inleg Spaardoel berekenen

Om makkelijk te berekenen hoeveel geld jij maandelijks opzij moet leggen om voor een bepaalde datum je spaardoel te bereiken kan je hier een formule invullen. Om de formule in te vullen heb je een paar gegevens nodig, zoals het eindbedrag, de rente van je spaarbank en de tijd die jij jezelf gunt voor het behalen van je spaardoel. Voor de tijd telt in dit geval het aantal maanden. Dus als je jezelf twee jaar spaartijd gunt zijn dan 24 maanden.

De formule:

(( Eindbedrag * rente per maand ) / ( 1 + rente per maand )) / (( 1 + rente per maand) ^ aantal maanden – 1 )

Nieuws over

Geld besparen bij het zoeken van een huurwoning

Als je op dit moment geen hypotheek kunt krijgen en buiten de boot valt voor sociale huur, bijvoorbeeld vanwege een te hoog inkomen, je leeftijd of een korte inschrijvingsduur, zul je waarschijnlijk moeten gaan kijken naar huurwoningen in de vrije sector. Helaas is deze sector de afgelopen jaren niet erg gunstig geweest. De huurprijzen blijven jaarlijks stijgen naar ongekende hoogtes, terwijl het aanbod van huurwoningen beperkt blijft. Dit wordt verergerd doordat steeds meer mensen op zoek zijn naar een woning in de vrije sector. Dit vanwege hoge studieschulden en stijgende huizenprijzen, wat het kopen van een woning steeds moeilijker maakt. Als jij ook tot de groep behoort die afhankelijk is van de vrije sector en van plan bent om dit jaar nog een woning te huren, dan delen wij graag drie simpele tips om naast je huurkosten nog geld te besparen.

» Lees het volledige bericht
3 manieren om snel 1000 euro bij elkaar te sparen

Het wordt steeds prijziger om boodschappen te doen, de benzineprijzen schieten de lucht in en ook de energierekeningen zijn mals. Het is daarom des te uitdagender om geld te besparen. Als je jezelf ten doel hebt gesteld om 1000 euro te sparen, dan kunnen de volgende tips je daarbij helpen.

» Lees het volledige bericht
7 handige spaartips

Heb jij een speciaal doel waar je voor wilt sparen? Voor bijvoorbeeld je bruiloft, een verbouwing of een andere gebeurtenis is je leven. In deze tijd is het best moeilijk om elke maand weer wat opzij te zetten. Door een concreet doel te stellen kun jij misschien je spaargedrag veranderen. Wij geven jou 7 tips om te helpen bij het sparen voor jouw doelen.

» Lees het volledige bericht
Langer sparen voor koopwoning

Tegenwoordig sparen jongeren langer om meer eigen geld in te kunnen brengen, zodat zij een lagere hypotheek nodig zijn om een woning te kunnen kopen. Dit is nodig, ook omdat de woning prijzen heel hoog zijn, maar ook omdat je dan per maand een langer hypotheek bedrag afschrijft.

» Lees het volledige bericht
Tips om meer te besparen in 2022

Het nieuwe jaar is weer begonnen, en we hebben allemaal wel goede voornemens. Veel mensen willen dan ook het jaar financieel goed beginnen. Dat begint dan ook vaak met het sparen. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet waardoor jij meer en makkelijker kan sparen in het nieuwe jaar. Je leest ze hier.

» Lees het volledige bericht
Tips om meer te kunnen sparen

Om flink te kunnen sparen hoef je natuurlijk geen top baan te hebben. Het is namelijk ook mogelijk om goed te sparen met een lager salaris, maar hoe doe je dat precies? Dat lees je hier.

» Lees het volledige bericht
Tips bij het sparen

Je hoort veel mensen zeggen dat je beter kan gaan beleggen in plaats van te gaan sparen. Toch kan het ook wel verstandig zijn om wat geld achter de hand te houden. Voor eventuele grote uitgaven. Het kan namelijk maar zo zijn dat je wasmachine kapot gaat waardoor je een nieuwe moet kopen. Dan moet het geld namelijk wel aanwezig zijn. Daarom hebben wij een aantal tips hoe goed kan sparen zodat jij altijd veilig bent.

» Lees het volledige bericht
Ondanks lage spaarrente sparen Nederlanders gewoon door: 368 miljard!

De spaarrente is nog nooit zo laag geweest. Begin 2020 verlaagde ABN Amro deze spaarrente zelfs tot 0%, gevolgd door de ING. Toch lijken Nederlanders meer te sparen dan ooit.

» Lees het volledige bericht
Sparen in het buitenland: kan iedereen dat doen?

Sparen in het buitenland, is dat een goed idee? De spaarrente is op dit moment erg laag. Spaarders gaan op zoek naar de beste mogelijkheden om toch een leuk rendement te kunnen maken. Dat betekent dat ze meer gaan beleggen, hun geld steken en crowdfunding en bijvoorbeeld meer in het buitenland sparen.

» Lees het volledige bericht
Rentebeleid ECB werkt in Nederland averechts

Het rentebeleid van de ECB is erop gericht mensen meer geld uit te laten geven. Hoe ze dat doen? Door de rente te verlagen.

» Lees het volledige bericht
Jongeren sparen steeds langer voor eigen koopwoning

Jongeren dienen steeds meer eigen geld mee te brengen wanneer zij een woning willen financieren. De regelgeving op de woningmarkt is er de laatste jaren behoorlijk strenger op geworden, iets waar jongeren zich goed van bewust lijken.

» Lees het volledige bericht
Rabobank geeft kinderen les in omgaan met geld

De Rabobank neemt deel aan Bank voor de Klas, een programma voor de leerlingen van groep 6, 7 en 8.

» Lees het volledige bericht