Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
10 / 10 (2)

Kilogram naar nanogram omrekenen

Bij deze rekentool kun je in een handomdraai kilogram (kg) naar nanogram (ng) omrekenen. Wat je hoeft te doen is reuze simpel! Je hoeft alleen maar het aantal kg in het tekstveld in te vullen en op de knop ''bereken nu'' te drukken.. Zo makkelijk is het nog nooit geweest! lees meer

Vul in hoeveel kilogram/nanogram je naar nanogram/kilogram wilt omrekenen.

Kilogram (kg) naar nanogram (ng) omrekenen en andersom

Wil je gaar weten hoe je nou eigenlijk kilogram (kg) naar nanogram (ng) om kunt rekenen, zodat je het de volgende keer zelf kunt proberen? Lees dan snel verder voor de uitleg! We zijn er van overtuigd dat jij het de volgende keer zelf kunt! 

Om het aantal nanogram (ng) te krijgen bestaat er een simpel trucje. Deze gaat als volgt: het aantal kilogram (kg) vermenigvuldigd met 1.000.000.000.000. Vul dit in om je rekenmachine, en je krijgt het aantwoord! Wel even goed het aantal nullen natellen hé! 

Wil je toch liever van nanogram (ng) naar kilogram (kg)? Dat kan door het omgekeerde te doen! Dit betekent dat je het aantal nanogram (ng) juist moet delen door 1.000.000.000.000 om het aantal kilogram te krijgen (kg). 

Om je even te duidelijk te maken wat een kilogram is, zullen wij wat meer uitleg geven. Één kilogram staat gelijk aan duizen gram, denk bijvoorbeeld aan een pak suiker! Sinds 1889 is de kilogram gedefinieerd als massa van een object. Dus sinds die dag worden kilogrammen gebruikt om het gewicht van veel dingen aan te geven. Voorbeelden hiervan zijn jouw gewicht op de weegschaal, het gewicht van etenswaren, fitness gewichten en ga zo maar door! Hieronder in de foto kun je gewichten zien die beide 2 kilogram zwaar zijn.


Één nanogram daarentegen is hetzelfde als 0,000000001 gram. Nanogram wordt gebruikt in wetenschappelijke onderzoeken naar eiwitten en peptiden. Ook wordt nanogram gebruikt om speeksel en bloed te wegen, dit is omdat de concentratie ontzettend laag is en er anders veel te veel nullen achter de koma's staan.

Hopelijk is het nu wat duidelijker!