Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
? / 10 (0)

Ons naar microgram omrekenen

Met deze handige tool kun je heel makkelijk ons naar microgram (mcg) en andersom omrekenen! Vul het aantal ons/microgram in het invoerveld in en kies wat je wil omrekenen. Druk vervolgens op de knop en het juiste antwoord wordt in een seconde voor je berekend! lees meer

Vul in hoeveel ons/microgram je naar microgram/ons wilt omrekenen.
Andere bezoekers berekenden ook:

Ons naar microgram en andersom omrekenen

Vraag jij je af hoe je dit nou moet omrekenen? Lees dan verder! Als je ons naar microgram (mcg) wilt omrekenen, dan moet je het aantal ons vermenigvuldigen met 100.000.000.

Wil je de formule weten van microgram (mcg) naar ons? De formule als volgt: Het aantal microgram gedeeld door 100.000.000 is het aantal ons.

Microgram is een massa eenheid en het is gelijk aan 0,000001 gram. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om het gewicht van lichte dingen aan te geven, zoals het gewicht van medicijnen.

Een ons is hetzelfde als hectogram en is ook gelijk aan 100 gram. Ons wordt in veel landen gebruikt maar in sommige landen zit er een andere waarde aan ons. Bijvoorbeeld in het Brits-Amerikaans maatsysteem is het ongeveer 28,35 gram, in Frankrijk is het 30.59 gram en in China is het 50 gram.