Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.7 / 10 (31)

Laminaat berekenen

Je gaat verhuizen of simpelweg je woonkamer, slaapkamer of hal opknappen. Dan kan een nieuwe vloer nodig zijn. Is je keuze op een mooie laminaat vloer gevallen? Dan dien je natuurlijk te berekenen hoeveel laminaat je precies nodig hebt. Berekenen.nl helpt je hier graag bij met een eenvoudige rekentool. lees meer

Het is verstandig om rekening te houden met zaagverlies. In de meeste gevallen is ongeveer 10% van het laminaat zaagverlies.
Wordt altijd weergegeven op de verpakking of onder de specificaties van het pakket.

Laminaat berekenen

Laminaat

Laminaat is een kunststof vloerbedekking. Laminaat lijkt het meeste op parket en ziet er vaak uit als een houten vloer. De planken zijn in verschillende kleuren én diktes verkrijgbaar. Als je eenmaal je favoriete laminaat hebt uitgezocht, moet je natuurlijk weten hoeveel pakken je moet kopen. Het berekenen van de hoeveelheid laminaat is niet ingewikkeld dankzij onze handige tool. Na het invullen van enkele gegevens, weet je precies hoeveel laminaat jij nodig hebt.

Laminaat berekenen

Je gaat laminaat leggen. Dan moet je weten hoeveel laminaat je precies nodig hebt. Natuurlijk hangt dit af van de ruimte waar je het wil leggen. Meet allereerst de ruimte goed op. Meet alle muren van de ruimte met een meetlint. Meet de breedte en de lengte in centimeters. Daarnaast bepaal je het zaagverlies. Zaagverlies is hetgeen je ‘verliest’ door rare hoekjes in de ruimte. Bijvoorbeeld: een pilaar waar het laminaat omheen gelegd moet worden. Hierbij verlies je in een gemiddelde ruimte zo’n tien procent van je laminaat. Heb je extra veel hoeken, schuine wanden of deuren in de ruimte? Kies er dan voor om een hoger zaagverlies aan te geven. Het zou vervelend zijn als je te weinig laminaat blijkt te hebben. Als laatste moet je weten hoeveel m2 er in één pakket laminaat zit. Dit vind je meestal op de verpakking van het laminaat. Vul deze gegevens in en onze tool berekent meteen jouw benodigde hoeveelheid laminaat. Vergeet niet om ook een ondervloer en plinten mee te bestellen!

Nieuws over Laminaat

Het stappenplan voor het kopen van laminaat

Je gaat verhuizen of je wil graag een andere vloer in je woonkamer, slaapkamer of hal. Dan kan een nieuwe vloer nodig zijn. De kans is groot dat je dan voor een mooie laminaat vloer hebt gekozen. Dan moet je natuurlijk wel weten waar je op moet letten bij het kopen van de perfecte vloer. Daarom hebben wij een stappenplan gemaakt waar jij op moet letten bij het kopen en leggen van laminaat.

ยป Lees het volledige bericht