Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.6 / 10 (10)

BMI berekenen jongens

Wil je het BMI bij jongens berekenen? Je kunt dit gewoon online doen, je hoeft daarvoor niet naar een specialist of de huisarts. Het is in plaats daarvan voldoende om aan te geven wat je kleine weegt, hoe lang hij is en wat zijn leeftijd is. Het BMI bij kinderen luistert behoorlijk nauw, dus het is verstandig om dit regelmatig op te meten. lees meer

Vul hier het gewicht in kilogram in.
Vul hier de lengte in centimeters in.
Andere bezoekers berekenden ook:

BMI VOOR JONGENS BEREKENEN

Je kunt online het BMI bij jongens berekenen, aan de hand van de genoemde gegevens. Een score tussen 18,5 en 25 betekent een gezond gewicht, al is het richting de 25 van belang om de situatie goed in de gaten te houden. Met name bij kinderen is het van belang om de score zo goed mogelijk in het midden van deze waarden te houden. Je zorgt er daarmee voor dat je kleine weinig risico loopt op eventuele ziekten of andere problemen.

BMI berekenen jongens

BMI bij jongens omlaag brengen

Merk je dat het BMI bij je jongen te hoog is? Het is verstandig om aan te sturen op wat meer buitenspelen. Met name jongens vinden het heerlijk om te gaan voetballen en samen met anderen te ravotten. Daarnaast is het belangrijk in de gaten te houden dat hij niet teveel zoetigheid eet en drinkt. Op die manier kun je het BMI bij jongens omlaag helpen, zodat dit weer een gezonde waarde zal gaan betreffen. Maak je je zorgen over de BMI van je kind, neem dan contact op met de huisarts of een voedingsdeskundige om met je mee te kijken naar de gezondheid van je kind.