Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.2 / 10 (58)

Pond naar gram omrekenen

Met deze rekentool kun je in een paar seconden pond (lbs) naar gram (g) of andersom omrekenen! Vul in het lege invoerveld het aantal pond/gram dat je wilt omrekenen in en kies vervolgens wat je wilt uitrekenen. Als je dat eenmaal gedaan hebt, druk dan op de knop 'bereken nu' en het antwoord wordt vliegensvlug voor je uitgerekend! lees meer

Vul in hoeveel pond/gram je naar gram/pond wilt omrekenen.

Pond naar gram en andersom omrekenen

Hier wordt voor jou beschreven hoe je zelf deze berekening kan uitvoeren! Als je pond (lbs) naar gram (g) wil omrekenen dan gaat het als volgt: Het aantal pond vermenigvuldigd met 453,59237 is het aantal gram.

Of wil je toch gram (g) naar pond (lbs) omrekenen? Dan gaat het op deze manier: Het aantal gram delen door 453,59237 is het aantal pond.

Één gram is gelijk aan 0,001 kilogram. Het woord gram komt van het Latijnse woord gramma. Gram is de meest gebruikte eenheid voor voedingsetiketten, bijvoorbeeld om aan te geven hoeveel gram eiwit er in een product zit.

Een pond (afkorting lbs) is een oude massa eenheid en wordt in buitenland veel gebruikt. Het staat gelijk aan 453,59237 gram. In Nederland is de pond niet wettelijk omschreven hoe zwaar het is. Dus wij gaan uit van de Engelse pond.