Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9 / 10 (1)

Uitkering berekenen

Wil je een uitkering berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan waar je recht op hebt nu je ontslagen bent? Je krijgt waarschijnlijk een tijd lang WW, maar dit is niet oneindig. Na verloop van tijd zal je in de bijstand terechtkomen, waardoor je inkomsten flink afnemen. lees meer

Andere bezoekers berekenden ook:

Uitkering berekenen

Hoogte en duur van de uitkering

Je kunt online je uitkering berekenen om na te gaan hoe hoog deze zal zijn, maar het is minstens zo interessant om na te gaan hoe lang je daar gebruik van kunt blijven maken. Voer in ieder geval je loon in en bijvoorbeeld of je in 26 van de laatste 36 weken werkzaam bent geweest. Dit is net als het feit of je sinds 1998 onafgebroken hebt gewerkt van belang voor de berekening. Je kunt aan de hand van deze gegevens je uitkering berekenen en op die manier na gaan waar je op kunt rekenen zodra je ontslagen bent. De regels voor de duur van de uitkering zijn iets gewijzigd en afhankelijk van je arbeidsverleden. Je hebt minimaal recht op 3 maanden en maximaal 38 maanden WW uitkering. Vanaf 2016 is de WW-uitkering versoberd. De maximale duur wordt ieder kwartaal met 1 maand verkort tot een maximale WW duur van 24 maanden in 2019. Tevens heeft u straks per gewerkt jaar geen recht op één maand maar een halve maand uitkering. 
 

Online uitkering berekenen

Je kunt online je uitkering berekenen door gebruik te maken van de rekenmodule van het UWV. Vul de verschillende gegevens in en zorg er binnen een paar minuten voor dat je precies weet waar je aan toe bent. Dit is onder andere handig wanneer je in de WW terecht dreigt te komen, of je voor iemand anders wilt berekenen wat hij of zij kan verwachten. Krijg je zelf te maken met de WW? Dan kun je de uitkering berekenen om na te gaan of en zo ja, hoeveel je dient te snijden in de kosten die je maandelijks maakt met je gezin.

Nieuws over Uitkering

Thuis wonen tot 27ste heeft geen gevolgen voor uitkering ouders

Vanaf 1 januari dit jaar kunnen jongeren tot 27 jaar thuis blijven wonen zonder negatieve gevolgen voor de uitkering van ouders of de mensen bij wie ze in wonen. Hiervoor is de Participatiewet aangepast. Het werkt goedkoop in ongeveer 100 Apeldoornse huishoudens. Wethouder Sunita Biharie is daar blij mee: "Dat jongeren langer thuis kunnen blijven wonen zonder te korten op de uitkering, is om meerdere redenen positief."

» Lees het volledige bericht
Discussie over kermis op de Dam in Amsterdam

Er is al jarenlang discussie over de kermis op de Dam in Amsterdam. De één vindt het heerlijk om op die mooie locatie van de attracties te genieten, voor de ander is het een doorn in het oog.

» Lees het volledige bericht
Verslaafde en te zware Britten lopen risico op verlies van hun uitkering

Britten die verslaafd zijn of te maken hebben met flink overgewicht zullen aan de slag moeten, willen ze het recht op hun uitkering blijven behouden.

» Lees het volledige bericht
Aantal WW-uitkeringen in Amsterdam blijft verder afnemen

Het aantal WW-uitkeringen in Groot Amsterdam loopt de laatste tijd terug, eind november van dit jaar waren het er net iets minder dan 30.000.

» Lees het volledige bericht