Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.6 / 10 (33)

Ovulatie berekenen

Wil je online je ovulatie berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wanneer je het meest vruchtbaar bent? Indien jullie graag zwanger willen worden is het verstandig om hier rekening mee te houden. Je kunt bovendien ook meteen uitrekenen wanneer je waarschijnlijk zal bevallen, indien je inderdaad zwanger wordt. lees meer

Vul de datum van de eerste dag van de laatste menstruatie in (dag-maand-jaar).
De cycluslengte is het aantal dagen tussen je menstruatie in. Je begint hierbij te tellen vanaf de eerste dag van je menstruatie tot aan de dag voor je volgende menstruatie. Er kan sprake zijn van een onregelmatige cyclus, vul in dat geval de gemiddelde lengte van de laatste drie cycli in.

Online ovulatie berekenen

Je kunt online je ovulatie berekenen, om na te gaan wanneer de eisprong plaats zal vinden. Rondom dat moment ben je het meest vruchtbaar en is de kans het grootst dat je zwanger zal worden. Geef online aan wat de eerste dag van je meest recente menstruatie was. In combinatie met de lengte van je cyclus levert dit voldoende informatie op om een voorspelling te doen over je volgende eisprong.

Heb je een onregelmatige cyclus? Houd er dan rekening mee dat de berekening minder accuraat zal zijn. Houd ook zelf de symptomen van je ovulatie in de gaten om de kans op een zwangerschap zo groot mogelijk te maken.

Meest vruchtbare periode

Je kunt de ovulatie berekenen om je meest vruchtbare periode vast te stellen. Deze start ongeveer 2 dagen voor de eisprong en zal ook daarna nog ongeveer eenzelfde periode aanhouden. Dat betekent dat je tijdens een periode van 4 dagen de meeste kans hebt om zwanger te worden. Wil je je ovulatie berekenen en heb je last van onregelmatige cycli? Neem bij voorkeur het gemiddelde van de laatste 3, aangezien je dan tot een behoorlijk betrouwbare berekening kunt komen, met het oog op je volgende eisprong.

Nieuws over Online ovulatie

Katie Price ontdekt na 6 maanden eigen zwangerschap

Katie Price ontdekte onlangs dat ze al 6 maanden zwanger is. Ze was hier zelf niet van op de hoogte, terwijl dit toch al haar 5e kindje zal worden. Baby Jett werd vorig jaar augustus nog geboren. Volgens The Sun raakte Katie Price daarna opnieuw snel zwanger, waardoor ze inmiddels alweer 6 maanden zwanger is. Je kunt zelf je ovulatie berekenen om de kans zo groot mogelijk te maken om zwanger te worden, bijvoorbeeld wanneer je daar meer moeite mee hebt dan Katie Price.

ยป Lees het volledige bericht