Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.8 / 10 (17)

hl naar cm3 omrekenen

Hier kun je hl naar cm³ omrekenen en cm³ naar hl. Vul de waarde in het lege tekstvak en kies in het drop down menu naast het tekstvak of je hl of cm³ wilt omrekenen. Als je een waarde hebt ingevoerd, druk dan op de knop eronder, en onze rekentool zal het dan voor je omrekenen naar hl of cm³ lees meer

Vul in hoeveel hl/cm³ je naar cm³/hl wilt omrekenen.

Hectoliter naar kubieke centimeter en andersom

Om hectoliter (hl) naar kubieke centimeter (cm³) om te rekenen, moet je het aantal hectoliter vermenigvuldigen met 100.000. Het antwoord wat je dan krijgt is het aantal kubieke centimeter. 

Als je het andersom wilt omrekenen moet het aantal cm³ delen door 100.000 en dan krijg je het aantal hl.

Heb je geen idee wat een hectoliter is? Een hectoliter (hl) is een inhoudsmaat en één hectoliter is honderd liter, hecto betekent honderd. Hectoliter wordt bijvoorbeeld gebruikt om grote hoeveelheden bier of wijn aan te duiden.


Een kubieke centimeter (cm³) is een inhoudsmaat en ook wel afgekort als CC. Één kubieke centimeter staat gelijk aan een kubus van 1 centimeter lang, 1 centimeter breed, 1 centimeter hoog. CC wordt ook wel gebruikt om de cilinderinhoud van een verbrandingsmoter aan te geven. Daarnaast wordt CC gebruikt in de geneeskunde om bijvoorbeeld aan te geven hoeveel bloed er moet worden afgenomen of om de hoeveelheid van een vloeibaar medicijnen te bepalen, die moet worden toegediend.