Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
? / 10 (0)

Contante waarde berekenen

Je kunt de contante waarde berekenen van een bepaald bedrag in de toekomst, om na te gaan wat dit vandaag de dag waard zou zijn. Daarnaast kun je uitgaan van een bepaald rendement, op het moment dat je een investering wilt doen waar je op termijn geld uit wenst te halen. lees meer

Vul het bedrag in dat u aan het eind van de periode wenst te hebben.
Vul hier het rendement in dat je per jaar verwacht te gaan maken.
Vul hier de periode in die je verwacht te gaan sparen of beleggen.

Waarde en periode

Je kunt de contante waarde berekenen op het moment dat je benieuwd bent naar de waarde van een bepaald bedrag in de toekomst. Krijg je over 20 jaar bijvoorbeeld de beschikking over €30.000, wanneer je nu een bepaald bedrag inlegt? Houd er dan wel rekening mee dat er gedurende die 20 jaar sprake zal zijn van inflatie, waardoor de contante waarde lager zal liggen dan het volledige bedrag. Je kunt de contante waarde berekenen om na te gaan of een investering in de toekomst daadwerkelijk de moeite waard is.

Jaarlijks rendement

Je kunt de contante waarde berekenen door uit te gaan van een bepaald rendement per jaar. Je kunt hiervoor de inflatie nemen, maar je kunt ook rekenen met een fictief rendement dat je denkt te kunnen behalen. Je kunt dan nagaan of het verstandig is om de investering te doen, of dat je wellicht beter voor een alternatief kunt kiezen. Je kunt zelf de contante waarde berekenen met behulp van onze handige tool op het eerste tabblad. We maken het je bij Berekenen.nl graag zo gemakkelijk mogelijk, zodat je ook zonder financieel inzicht de verschillende berekeningen kunt maken.