Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.9 / 10 (127)

SV loon berekenen

Wanneer het over inkomens gaat wordt er nogal eens SV loon gevraagd. Maar wat is dit nu eigenlijk? En hoe kom jij er achter waar je jouw SV-loon kunt vinden? Omdat we bij Berekenen.nl weten hoe belangrijk het is om de juiste informatie te hebben willen we je hier graag bij helpen. lees meer

Vul hier jouw bruto maandsalaris in. Je vindt deze op jouw salarisstrook. Heb je wisselende maandsalarissen, vul hier dan jouw gemiddelde bruto maandloon in. Let op onkostenvergoedingen zoals reiskostenvergoeding of telefoonvergoeding, moet je hierin niet meetellen!
Let op vul hier alleen de pensioenpremie in die u als werknemer betaald. Niet het deel van de werkgever hierin meenemen.
Krijg jij ploegentoeslag? Bekijk de hoogte van je toeslag op je salarisstrook en geef deze op. Let op! Je ploegentoeslag kan per maand verschillen. Bekijk je jaaropgave voor een duidelijk beeld of tel de toeslagen van elke maand bij elkaar op en deel dit door 12 voor het gemiddelde. Ontvang je geen ploegentoeslag, vul dan 0 in.
Vul het bedrag in van de dertiende maand, winstuitkering of eindejaarsuitkering die je ontvangt. Dit bedrag staat vaak op je salarisstrook of op je jaaropgave. Ontvang je die niet, vul dan 0 in.
Voor het prive rijden van een zakelijke auto wordt bij een percentage van de waarde van de auto bij je inkomen opgeteld. Dit totaalbedrag dient hier te worden ingevuld. Bijv 22% van cataloguswaarde € 35.000,- = € 7.700,- bijtelling.

SV loon berekenen

wat is het SV-loon?

Je SV-loon is het salaris waarover de premies volksverzekeringen betaald worden. Vaak worden hier je eindejaarsuitkering en vakantiegeld in meegenomen. Soms tellen ook onkosten vergoedingen mee. Je kunt jouw SV-loon meestal vinden op je salarisstrook.

Waarvoor heb je het SV-loon nodig?

Het SV-loon wordt door het UWV gebruikt om bijvoorbeeld de hoogte van je dagloon en dus de hoogte van een uitkering vast te stellen. Aan de hand van je SV-loon kun jij zelf de hoogte van je WW uitkering vaststellen. Dit is natuurlijk uitermate handig als jij op het punt staat om een WW uitkering aan te vragen. Je weet zo eenvoudig waar jij de komende maanden aan toe bent.

sv-loon-berekenen

Naast je SV-loon

Naast je SV-loon is het ook handig om de hoogte van je dagloon vast te stellen. Deze gegevens heb je ook nodig voor het vaststellen van de totale hoogte van de WW uitkering. Daarnaast kun je ook berekenen wat de duur van jouw WW uitkering is. Doe dit dan aan de hand van je arbeidsverleden. Om het je allemaal wat gemakkelijker te maken heeft Berekenen.nl voor alle berekeningen een tool toegevoegd. Bekijk ze allemaal gerust eens.

SV loon 2018 en  2019 berekenen

Je kunt jouw SV loon van 2018 en 2019 vinden op je loonstrookje. Staat deze niet vermeldt of kun je het niet vinden? Maak dan je eigen berekening. Om de berekening te maken heb je een aantal gegevens nodig. Deze inkomensgegevens vind je op jouw salarisstrook. Zorg ervoor dat je jouw bruto maandsalaris weet, je vakantietoeslag, je ploegentoeslag en je 13e maand of eindejaarsuitkering. 

Voorbeeld:

Jij verdient in 2018, €1.600,- per maand. Je krijgt een eindejaarsuitkering van €1.300,- en een vakantietoeslag van € 1.500,-. Dan ziet jouw berekening er als volgt uit.
€1.600 x 12 (maanden)=€19.200 
dan
€19.200 + €1.300 + €1.500 = €22.000 is jouw SV-loon voor heel 2018

Let op! Deze berekening geeft een indicatie weer. Je SV-loon staat vermeldt op jouw salarisstrook. Nieuws over SV loon

Maximum SV loon in 2019: meer dan 55.927 euro per jaar

Het SV loon wordt ieder jaar door de overheid vastgesteld, zo ook in 2019. De Belastingdienst maakt het maximale dagloon bekend, onder andere belangrijk voor het verstrekken van uitkeringen. Het gaat om een maximaal loon per dag, op basis waarvan het ook mogelijk is om het jaarloon te berekenen.

» Lees het volledige bericht
UVW verwacht per 1 juli problemen met uitbetaling WW

Het UWV voorziet problemen vanaf 1 juli, mensen die na dat moment in de WW komen dienen zelf hun SV loon uit te rekenen.

» Lees het volledige bericht