Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8.9 / 10 (131)

SV loon berekenen

Wanneer het over inkomens gaat wordt er nogal eens SV loon gevraagd. Maar wat is dit nu eigenlijk? En hoe kom jij er achter waar je jouw SV-loon kunt vinden? Omdat we bij Berekenen.nl weten hoe belangrijk het is om de juiste informatie te hebben willen we je hier graag bij helpen. lees meer

Vul hier jouw bruto maandsalaris in. Je vindt deze op jouw salarisstrook. Heb je wisselende maandsalarissen, vul hier dan jouw gemiddelde bruto maandloon in. Let op onkostenvergoedingen zoals reiskostenvergoeding of telefoonvergoeding, moet je hierin niet meetellen!
Let op vul hier alleen de pensioenpremie in die u als werknemer betaald. Niet het deel van de werkgever hierin meenemen.
Krijg jij ploegentoeslag? Bekijk de hoogte van je toeslag op je salarisstrook en geef deze op. Let op! Je ploegentoeslag kan per maand verschillen. Bekijk je jaaropgave voor een duidelijk beeld of tel de toeslagen van elke maand bij elkaar op en deel dit door 12 voor het gemiddelde. Ontvang je geen ploegentoeslag, vul dan 0 in.
Vul het bedrag in van de dertiende maand, winstuitkering of eindejaarsuitkering die je ontvangt. Dit bedrag staat vaak op je salarisstrook of op je jaaropgave. Ontvang je die niet, vul dan 0 in.
Voor het prive rijden van een zakelijke auto wordt bij een percentage van de waarde van de auto bij je inkomen opgeteld. Dit totaalbedrag dient hier te worden ingevuld. Bijv 22% van cataloguswaarde € 35.000,- = € 7.700,- bijtelling.

SV loon 2024 berekenen

wat is het SV-loon?

Je SV-loon is het salaris waarover de premies volksverzekeringen betaald worden. Vaak worden hier je eindejaarsuitkering en vakantiegeld in meegenomen. Soms tellen ook onkosten vergoedingen mee. Je kunt jouw SV-loon meestal vinden op je salarisstrook.

Waarvoor heb je het SV-loon nodig?

Het SV-loon wordt door het UWV gebruikt om bijvoorbeeld de hoogte van je dagloon en dus de hoogte van een uitkering vast te stellen. Aan de hand van je SV-loon kun jij zelf de hoogte van je WW uitkering vaststellen. Dit is natuurlijk uitermate handig als jij op het punt staat om een WW uitkering aan te vragen. Je weet zo eenvoudig waar jij de komende maanden aan toe bent.

sv-loon-berekenen

Naast je SV-loon

Naast je SV-loon is het ook handig om de hoogte van je dagloon vast te stellen. Deze gegevens heb je ook nodig voor het vaststellen van de totale hoogte van de WW uitkering. Daarnaast kun je ook berekenen wat de duur van jouw WW uitkering is. Doe dit dan aan de hand van je arbeidsverleden. Om het je allemaal wat gemakkelijker te maken heeft Berekenen.nl voor alle berekeningen een tool toegevoegd. Bekijk ze allemaal gerust eens.

SV loon 2024 berekenen

Je kunt jouw SV loon van 2024 vinden op je loonstrookje. Staat deze niet vermeldt of kun je het niet vinden? Maak dan je eigen berekening. Om de berekening te maken heb je een aantal gegevens nodig. Deze inkomensgegevens vind je op jouw salarisstrook. Zorg ervoor dat je jouw bruto maandsalaris weet, je vakantietoeslag, je ploegentoeslag en je 13e maand of eindejaarsuitkering. 

Voorbeeld:

Jij verdient in 2024, €1.600,- per maand. Je krijgt een eindejaarsuitkering van €1.300,- en een vakantietoeslag van € 1.500,-. Dan ziet jouw berekening er als volgt uit.
€1.600 x 12 (maanden)=€19.200 
dan
€19.200 + €1.300 + €1.500 = €22.000 is jouw SV-loon voor heel 2024

Let op! Deze berekening geeft een indicatie weer. Je SV-loon staat vermeldt op jouw salarisstrook. Nieuws over SV loon 2024

Wat is een SV Loon

Het standaardtarief loon is een cruciaal begrip voor werknemers en werkgever in de wereld van belastingen en sociale zekerheid. Het bepaalt niet alleen de bijdragen die worden afgetrokken van het salaris van werknemers, maar heeft ook invloed op de sociale voordelen waar werknemers recht op hebben. In dit blogartikel gaan we dieper in op het SV loon, wat het precies is en waarom het belangrijk is om er meer over te weten.

» Lees het volledige bericht
Wat is het sv-loon en hoe werkt het?

De kans is groot dat je er wel eens van gehoord hebt. Maar veel mensen denken en vragen zich af wat het sv-loon nou eigenlijk is en hoe het precies werkt? Wij zoeken het uit en beantwoorden dan ook de meest gestelde vragen over het sv-loon in deze blog.

» Lees het volledige bericht
Maximum SV loon in 2019: meer dan 55.927 euro per jaar

Het SV loon wordt ieder jaar door de overheid vastgesteld, zo ook in 2019. De Belastingdienst maakt het maximale dagloon bekend, onder andere belangrijk voor het verstrekken van uitkeringen. Het gaat om een maximaal loon per dag, op basis waarvan het ook mogelijk is om het jaarloon te berekenen.

» Lees het volledige bericht
UVW verwacht per 1 juli problemen met uitbetaling WW

Het UWV voorziet problemen vanaf 1 juli, mensen die na dat moment in de WW komen dienen zelf hun SV loon uit te rekenen.

» Lees het volledige bericht