Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9 / 10 (2)

Zwangerschapsduur berekenen

Wil je de zwangerschapsduur berekenen, bijvoorbeeld omdat je benieuwd bent hoe lang het nog duurt totdat jullie eindelijk van jullie kindje kunnen gaan genieten? Hiervoor hoef je alleen maar de uitgerekende datum in te vullen en met 1 druk op te knop weet je hoe lang je nog geduld moet hebben! lees meer

Dit is de datum waarop je uitgerekend bent, wanneer je waarschijnlijk zal bevallen. schrijf de datum voluit.

Zwangerschapsduur berekenen

Over het algemeen is de zwangerschapsduur 40 weken. Hierbij wordt gerekend vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. De bevruchting vindt echter pas twee weken later plaats. Dit betekent dat de gemiddelde zwangerschap niet 40 weken maar 38 weken duurt. Hier op berekenen.nl kunt u de uitgerekende datum berekenen. De datum waarop je bent uitgerekend is vaak niet de exacte datum waarop je bevalt, maar is een hele goede schatting.

Te vroeg of te laat

Als je bevalt voordat je 37 weken zwanger was, dan spreek je van vroeggeboorte. Afhankelijk van hoe vroeg het kind geboren is moet het in de couveuse tot het kind volgroeid is. Ook kan de zwangerschapsduur te lang duren. Meestal wordt er bij een zwangerschapsduur van 42 weken overwogen of het kind ter wereld moet worden gebracht via een inleiding. Bij een inleiding wordt je opgenomen en worden weeën opgewekt. Eerst wordt de baarmoederwand gerijpt en de vliezen gebroken ter voorbereiding op de bevalling. Vervolgens wordt er een hormoon toegediend waardoor de weeën geleidelijk beginnen.

Zwangerschapsduur berekenen

Het berekenen van de zwangerschapsduur is erg gemakkelijk. Het is ongeveer het aantal dagen tot aan je uitgerekende datum. Als je deze datum nog niet weet kan je die hier berekenen. Het is verstandig om je zwangerschapsduur goed bij te houden. Zo kan weet je in welk trimester van de zwangerschap je zit en of de verschijnselen die je hebt horen bij de tijd dat je zwanger bent.

Nieuws over Zwangerschapsduur

Amerikaanse vrouwen bevallen eerder dan Nederlandse vrouwen

Amerikaanse vrouwen bevallen gemiddeld eerder dan Britse en Nederlandse vrouwen. Zo bevalt 44 procent van de Nederlandse en 40 procent van de Britse vrouwen na minimaal veertig weken zwangerschap. In de Verenigde Staten geldt dat voor slechts 23 procent van de vrouwen.

» Lees het volledige bericht
Geboortegolf verwacht door quarantaine

Door de coronacrisis zit meer dan driekwart van de bevolking wereldwijd verplicht thuis. Deze maatregelen zijn ingesteld om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen

» Lees het volledige bericht