Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
8 / 10 (3)

Omrekenen microgram naar nanogram

Met deze rekentool kun je gemakkelijk microgram naar nanogram of andersom omrekenen! Vul in het lege tekstvak het aantal microgram/nanogram dat je wilt omrekenen in en kies vervolgens wat je wilt uitrekenen. Als je dat eenmaal gedaan hebt, druk dan op de knop 'bereken nu'. lees meer

Vul in hoeveel microgram/nanogram je naar nanogram/microgram wilt omrekenen.

Omrekenen microgram naar nanogram en andersom

Weet je niet hoe je zelf microgram (mcg) naar nanogram (ng) omrekent? Geen probleem! Wij leggen het je uit! Om het aantal nanogram uit te rekenen, vermenigvuldig je het aantal microgram met 1000.

Of weet je niet hoe je nanogram (ng) naar microgram (mcg) uitrekent? Lees dan verder. Als je het aantal nanogram deelt door 1000, reken je het aantal microgram uit.

Microgram is een massa eenheid en is gelijk aan 0,000001 gram. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om het gewicht van lichte dingen aan te geven, zoals het gewicht van medicijnen.

Één nanogram is hetzelfde als 0,000000001 gram. Nanogram wordt gebruikt in wetenschappelijke onderzoeken naar eiwitten en peptiden. Ook wordt nanogram gebruikt om speeksel en bloed te wegen, dit is omdat de concentratie heel erg laag is en er anders veel te veel nullen achter de komma's staan.